Predajte besplatni oglas
brzo i jednostavno
Iznajmljivanje apartmana u mirovini

Iznajmljivanje apartmana u mirovini

2012ponedjeljak 17. prosinca 12:49


Mogu li se u mirovini baviti iznajmljivanjem apartmana, a da ne moram zamrznuti mirovinu? Ako da, do kojega iznosa zarade ću nastaviti dobivati mirovinu?


Mirovina Vam se neće zamrznuti u slučaju da se počnete baviti iznajmljivanjem apartmana. Naime, više je djelatnosti obavljanje kojih ne podrazumijeva zamrzavanje mirovine poput: domaće radinosti i sporednih zanimanja, poljoprivredne djelatnosti upisane u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, prokura u trgovačkom društvu, iznajmljivanje nekretnina i pokretnina te djelatnosti za čije se obavljanje ne traži izdavanje odobrenja ili registracije i oporezuju se porezom na dohodak.

Kao iznajmljivač, imat ćete obvezu nadležnoj poreznoj upravi prijaviti primitke koje ste ostvarili, a na koje ćete morati platiti porez na dohodak. Tu su i obveze vođenja raznih poslovnih knjiga, ne samo knjigovodstvenih, već knjiga gostiju i sl., prijave boravka vaših gostiju, boravišne pristojbe, članarina turističkoj zajednici, tako da, iako ste oslobođeni plaćanja doprinosa, ostala davanja i te kako će teretiti Vašu djelatnost. Detaljnije informacije možete dobiti u uredu turističke zajednice na Vašem području.
Kontaktirajte Burzu
Ukoliko imate pitanja, sugestije ili primjedbe, molimo vas da ispunite obrazac