Predajte besplatni oglas
brzo i jednostavno
Poticaji za zapošljavanje HZZ-a

Poticaji za zapošljavanje HZZ-a

2010četvrtak 26. kolovoza 15:33U kojem slučaju poduzetnik ima pravo na poticaj ako zaposli radnika sa Zavoda za zapošljavanje i kada stječe pravo na njega?


Sufinanciranje prvog zapošljavanja mladih osoba bez radnog staža namijenjeno je ciljnim skupinama: nezaposlenim osobama mlađim od 25 godina bez završenog srednjoškolskog obrazovanja i radnog staža (uvjet: prijava u evidenciji nezaposlenih u jedinicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i potpisan profesionalni plan), kao i nezaposlenim osobama do 29 godina bez radnog staža, sa zanimanjima stečenim po programima srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja (uvjet: prijava u evidenciji nezaposlenih uz uvjet da nisu bile zaposlene unazad šest mjeseci i potpisani profesionalni plan).

Pored navedenih određene su i druge ciljne skupine i iznad 25 odnosno 50 godina. Zahtjev za sufinanciranje podnosi se nadležnoj  jedinici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (prema sjedištu poslodavca) s propisanim podacima: o registraciji trgovačkog društva odnosno obrta, prijava potrebe za radnikom, broj zaposlenih, financijska dokumentacija (uzeti u Fini i Poreznoj upravi), program obrazovanja, ukupan trošak obrazovanja - sve po uputi stručne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Prije toga ne treba zaključivati ugovor o radu do donošenja pozitivne odluke Zavoda.

Tek, nakon toga dostavlja se propisana dokumentacija (ugovor o radu i prijave HZMO-u i HZZO-u). U 2010. godini zahtjeve ne mogu podnijeti poslodavci iz djelatnosti brodogradnje i pomorskog prometa. Svi drugi poslodavci nalaze se u propisanim tiskanicama ("Zahtjev za sufinanciranje zapošljavanja") i mogu se dobiti u stručnim službama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i njima se treba obratiti. Prema tome, poticaji se mogu dobiti kada se taj postupak završi.
Kontaktirajte Burzu
Ukoliko imate pitanja, sugestije ili primjedbe, molimo vas da ispunite obrazac