Imam dug od cca 2.500 kn, koji nisam platila T-mobile-u još davne 2004. godine. Prilikom provjere stanja na Fini 2015. godine obavještavaju me da je dug narastao na 15.000 kn i upućuju me na odvjetničku tvrtku koja ga je preuzela. Nakon godinu dana sam ih zvala da probam riješiti problem nekim kompromisom, no oni su mi  odgovorili kako riješavaju samo VIP dužnike. Sad je i od toga  prošlo još 7 godina, što će biti dalje?



Ukoliko nije nastupila zastara potraživanja koje je u pitanju, a ako je postupak prisilne naplate u tijeku (blokada na FINA-i), onda je svakako moguće da se dug višestruko uvećao kroz tijek zakonskih zateznih kamata te da je iznos koji navodite točan.

Naime, stope zakonskih zateznih kamata od 2004. do danas kretale su se u rasponu od 15% godišnje do sadašnjih 5,31% godišnje.  S obzirom na protek vremena, vaš dug je svakako značajno veći.

U svakom slučaju, možete pisanim putem ovrhovoditelju predložiti da podmirite glavnicu odnosno glavnicu i dio kamata pa da na taj način pokušate mirnim putem bez daljnje blokade namiriti dugovanje.