Pomoć


Registracija novog korisnika i opcije korisničkog računa


Kako se registrirati na Burza.com.hr?

Kako se prijaviti putem Facebooka?

Kako se prijaviti putem Googlea?

Privatni korisnički račun

Poslovni korisnički račun

Zaboravio/la sam lozinku, što mi je činiti?

Kako koristiti kod za povoljnije slanje paketa?


Predaja i uređivanje oglasa - Moja Burza


Kako predati oglas?

Kako dodati kontakt uz oglas?

Kako objaviti slike uz oglas?

Kako dodati lokaciju uz oglas?

Lista oglasa - što je što?

Što je status oglasa?

Što su Objavljeni oglasi?

Što su Neaktivni oglasi?

Što znači da je Oglasi u obradi?

Oglas mi je odbijen, što trebam činiti?

Kako uređivati oglase?

Kako mogu produžiti oglas?

Kako mogu promijeniti period objave mojeg oglasa?

Kako pauzirati oglas?

Kako izbrisati oglas?


Plaćanje usluga na Burza.com.hr


Kako plaćati na Burza.com.hr?

Što su Burza Bodovi?

Kako zakupljujem Burza Bodove?

Koji oglasi se plaćaju?

Kako da istaknem oglas?

Kada se vrši naplata oglasa?


Pretraživanje malih oglasa


Kako mogu pretražiti bazu malih oglasa?

Kako koristiti filtre za pretragu oglasa?

Kako sortirati oglase?

Što je što u prikazu oglasa?

Što je ikona za spremanje oglasa?

Kako spremiti zanimljive oglase?

 

Registracija novog korisnika

Kako se registrirati na Burza.com.hr?

Svoj korisnički račun možete jednostavno izraditi klikom na REGISTRACIJA. Izaberite tip korisničkog računa (privatni ili poslovni korisnički račun), unesite tražene podatke u formular i klikom na „Registriraj se“ postanite naš registrirani korisnik. Na Vaš mail bit će poslan link za potvrdu na koji je potrebno kliknuti kako biste potvrdili svoj korisnički račun. Nakon što se ulogirate sa svojim korisničkim imenom i lozinkom, imat ćete pristup svim opcijama korisničkog dijela Moja Burza.

Kako se registrati i prijaviti putem Facebooka?

Ukoliko za prijavu na Burza.com.hr želite koristiti svoj Facebook korisnički račun to možete učiniti tako da kliknete na Prijava putem Facebooka na stranici za Prijavu. Otvorit će vam se ekran za Registraciju. Izaberite tip korisničkog računa (privatni ili poslovni korisnički račun), unesite tražene podatke u formular i klikom na „Registriraj se“ postanite naš registrirani korisnik. Na Vaš mail bit će poslan link za potvrdu na koji je potrebno kliknuti kako biste potvrdili svoj korisnički račun. Sada se možete prijaviti klikom na Prijava putem Facebooka.

Napomena: Ukoliko već imate korisnički račun na Burza.com.hr i želite ubuduće koristiti Facebook prijavu, trebate se prijaviti s korisničkim podacima za Burza.com.hr te u postavkama profila povezati svoj korisnički račun s Facebookom. Postavkama profila pristupate tako da na Moja Burza stranici kliknete na svoje ime u desnom gornjem kutu i potom na Profil u padajućem izborniku. Pod povezani računi kliknite na Poveži pokraj Facebooka. 

Kako se registrirati i prijaviti putem Googlea?

Ukoliko za prijavu na Burza.com.hr želite koristiti svoj Google korisnički račun to možete učiniti tako da kliknete na Prijava putem Googlea na stranici za Prijavu. Otvorit će vam se ekran za Registraciju. Izaberite tip korisničkog računa (privatni ili poslovni korisnički račun), unesite tražene podatke u formular i klikom na „Registriraj se“ postanite naš registrirani korisnik. Sada se možete prijaviti klikom na Prijava putem Googlea.

Napomena: Ukoliko već imate korisnički račun na Burza.com.hr i želite ubuduće koristiti Google prijavu, trebate se prijaviti s korisničkim podacima za Burza.com.hr te u postavkama profila povezati svoj korisnički račun s Googleom. Postavkama profila pristupate tako da na Moja Burza stranici kliknete na svoje ime u desnom gornjem kutu i potom na Profil u padajućem izborniku. Pod povezani računi kliknite na Poveži pokraj Googlea. 


Privatni korisnički račun

Privatni korisnički račun namijenjen je svima onima koji se stranicom Burza.com.hr koriste u nekomercijalne svrhe, dakle, fizičkim osobama koje prodaju svoje privatne stvari, iznajmljuju/unajmljuju nekretninu, traže posao, kupuju nešto ili sl. Za privatne korisnike mali oglasi su besplatni osim ako ne spadaju u komercijalne oglase prema Uvjetima korištenja na Burza.com.hr.

Da biste se registrirali kao privatni korisnik, trebate unijeti sljedeće podatke:

 • Korisničko ime (Login) (obavezno)
 • Lozinka – mora sadržavati najmanje 5 znakova (obavezno)
 • E-mail – e-mail na koji ćete primati obavijesti i koji možete koristiti kao kontakt podatak (obavezno)
 • Lokacija - država, županija, mjesto (obavezno)
 • Država
 • Telefon - broj na koji vas možemo kontaktirati ukoliko se pojavi potreba (obavezno)
 • Ime i prezime - nije obavezno
 • Adresa - potrebno je unijeti za slanje računa i sl., nije obavezno
 • OIB - nije obavezno
 • označiti želite li primati naš newsletter
 • označiti da se slažete s Uvjetima korištenja (obavezno)
 • potvrditi oznaku Nisam robot (obavezno)


Poslovni korisnički račun

Da biste se registrirali kao poslovni korisnik, osim podataka koje unose privatni korisnici, potrebno je unijeti i sljedeće podatke:

 • Naziv pravnog subjekta – ime tvrtke, obrta, agencije, samostalne djelatnosti...
 • Ime i prezime odgovorne osobe
 • Adresa
 • OIB – Osobni identifikacijski broj

Kao poslovni korisnik (obrt, tvrtka...) nemate pravo na besplatne male oglase, već oglase plaćate prema cjeniku za poslovne korisnike. Mali oglasi poslovnih korisnika odmah po objavi oglasa na internetu imaju dostupne podatke za kontakt.


Zaboravio/la sam lozinku, što mi je činiti?

Ako ste zaboravili svoju lozinku, ispod formulara za prijavu pronaći ćete link za resetiranje lozinke. Nakon što kliknete na link, na Vašu email adresu stići će mail za poništavanje stare lozinke.

Kako koristiti kod za povoljnije slanje paketa?

U suradnji sa svojim partnerom GLS-om, Burza omogućuje svojim registriranim korisnicima povoljnije slanje paketa unutar Hrvatske i u inozemstvo. Kod predaje oglasa označite Mogućnost slanja paketa GLS dostavnom službom i dobit ćete kod koji koristite pri ispunjavanju formulara za slanje koji se nalazi OVDJE.  Cjenik možete pogledati OVDJE. Popust se obračunava na cijene iz cjenika. Sve potrebno na slanje paketa nalazi se i unutar vašeg korisničkog profila, unutar izbornika pod opcijom Pošalji paket.

Predaja i uređivanje oglasa - Moja Burza

Kako predati oglas?

Da biste predali oglas, morate biti registrirani korisnik i morate biti prijavljeni u svoj korisnički račun. Oglas predajete klikom na Predaj oglas koji se nalazi na Burza.com.hr ili iz korisničkog dijela Moja Burza. Nakon klika otvara se forma za upis podataka o oglasu. Obavezni podaci su Kategorija, Sadržaj oglasa (Naslov i Opis), Cijena i Kontakt. Svakako preporučamo da uz oglas dodate i slike i video jer time povećavate vidljivost vašeg oglasa i šanse da brže i uspješnije pronađete kupca. Uz novi oglas je automatski označen period objave od 30 dana. Period objave možete promijeniti na kraći ili duži.

Osim preko internet stranice, oglase možete predati i na sljedeće načine:


Kako dodati kontakt uz oglas?

Uz svaki oglas možete predati do tri kontakta, najčešće je riječ o e-mailu i 2 telefona. Kontakte koji će se objavljivati uz oglase možete dodavati direktno iz forme za predaju oglasa ili tako da kliknete na Kontakti u lijevom izborniku u Moja Burza. Kontakt za koji želite da se objavi uz oglas mora biti označen kvačicom.

Kako objaviti slike uz oglas?

Da biste dodali slike, kod predaje oglasa u polju slike kliknite na Dodaj slike i odaberite slike (do 10 slika). Glavnu sliku odabirete tako da je postavite na prvo mjesto. Svaka predana slika bit će provjerena. Slike za koje ocijenimo da vrijeđaju druge osobe ili da su na bilo koji način neprikladne za objavu na našim stranicama ćemo izbrisati i oglas će biti objavljen bez njih. Slike ne smiju sadržavati: linkove na web stranice, logotipe, ime firme, obrta ili sl. (osim poslovnih korisnika), broj telefona ili e–mail, slike koje nisu direktno povezane s oglasom (nisu slika predmeta koji se prodaje ili slika usluge koja se pruža), nadodani tekst.

Kako dodati lokaciju uz oglas?

Svim svojim oglasima možete dodati i lokaciju i na taj način pružiti više informacija o svojem oglasu svima onima koji pretražuju oglase te povećati šanse da Vas kontaktira baš ona osoba kojoj Vaš oglas po lokaciji najviše odgovara (primjerice, jer traži stan baš u tom naselju ili jer se predmet koji prodajete nalazi odmah u susjedstvu pa se možete jednostavno naći radi primopredaje…).

Da biste dodali lokaciju uz oglas, odaberite prvo županiju pa grad/općinu ili mjesto. Ukoliko ne nalazite svoje mjesto, odaberite općinu pod koju spadate. Za Rijeku i Pulu možete odabrati i naselje u kojem se nalazi usluga ili predmet iz oglasa. Ako se oglas koji predajete nalazi u inozemstvu, odaberite inozemstvo te zatim i državu u kojoj se nalazi.

Želite li detaljnije prikazati gdje se nalazi Vaš oglas, to možete učiniti tako da upišete adresu te kliknete na Prikaži. Prikazat će se približna upisana adresa, a ukoliko želite baš točno prikazati gdje se nešto nalazi, kliknite na Prikaži točnu lokaciju.

Ovdje možete pogledati video uputu kako dodati lokaciju:
Lista oglasa - što je što?

Korisnici svojim oglasima, kako onim objavljenim, tako i neaktivnim, pristupaju preko korisničkog sučelja Moja Burza do kojeg se može doći s bilo koje stranice na Burza.com.hr. Oglasi se nalaze u listi gdje ih se jednostavno može pretraživati, pristupati im, pregledavati ih, uređivati, dodatno ih promovirati. O svim ovim opcijama više informacija pronaći ćete u pomoći.

Lista oglasa može se prikazati kroz više filtera – Svi oglasi, Objavljeni oglasi, Neaktivni oglasi (Istekli oglasi i Pauzirani oglasi), Oglasi u obradi.

Svaki oglas u listi sadrži nekoliko informacija – Status oglasa, Tekst i rubriku oglasa, ID oglasa, Cijenu, Glavnu sliku te opcije za promoviranje oglasa (Istakni, Postavi na vrh, Hitno).

Što je status oglasa?

U svakom trenutku možete dobiti točnu informaciju o tome što se trenutno zbiva s vašim oglasom putem polja Status oglasa u listi oglasa u Moja Burza.
Tako ćete u statusu moći vidjeti neku od sljedećih obavijesti:

 1. Aktivan – oglas je prošao obradu i vidljiv je na internetu. Ukoliko je riječ o plaćenom oglasu, ovaj status Vaš obavještava i da imate dovoljno Burza Bodova na računu za objavu.
 2. Provjeren - oglas je prošao obradu i brzo će biti objavljen (kroz nekoliko minuta)
 3. U obradi – nakon predaje oglas smo zaprimili u našu bazu i trenutno čeka da ga naš agent obradi. Moguće je da će Vas naš agent kontaktirati telefonski, emailom ili putem statusa u oglasu ukoliko postoji neka nejasnoća ili se želi provjeriti točnost kontakta.
 4. Pauziran – oglas je prošao obradu, ali trenutno nije objavljen jer je korisnik pauzirao objavljivanje.
 5. Istekao – oglas je istekao. Da biste obnovili oglas, kliknite na Produži.
 6. Nedovoljno stanje na računu – nemate dovoljno Burza Bodova za odabrane usluge. Nadopunite svoj račun klikom na Nadoplati.
 7. Odbijen – oglas je odbijen zbog razloga navedenog u statusu. Da biste ga objavili, uredite ga prema naputku i ponovno predajte.

Što su Objavljeni oglasi?

Objavljeni oglasi su oni mali oglasi koji su predani i koji su prošli našu obradu te su vidljivi na internetu. Ukoliko je riječ o oglasima koji se plaćaju, ako je oglas objavljen, znači da imate i dovoljno Burza Bodova na računu.
Ako želite da oglas više ne bude vidljiv na internetu, potrebno je da oglas pauzirate ili obrišete.

Što su Neaktivni oglasi?

Neaktivni su sljedeći oglasi:

 1. Oglasi koji su bili objavljeni, ali im je istekao zadani period objave
 2. Oglasi koje je korisnik spremio za kasniju objavu tako što je kod predaje oglasa isključio Objavu
 3. Plaćeni oglasi za čiju objavu nema dostatnih sredstava odnosno Burza Bodova
 4. Oglasi koje je korisnik pauzirao
 5. Novi oglasi koji su prvoj obradi. Kada prođu obradu, postaju aktivni.

Da biste neaktivni oglas predali za objavu, kliknite na Produži ili Uredi.

Što znači da je oglas u obradi?

Nakon što ste oglas predali klikom na „Predaj oglas“, zaprimit ćemo ga u našu bazu. Kod prve obrade novog oglasa, nakon korekture i eventualne telefonske provjere ukoliko je zbog sadržaja oglasa to potrebno, oglas ćemo odobriti i postat će objavljen. Obrada oglasa može potrajati do 24 sata, ovisno o vremenu kada je oglas predan.

Kasnije uređivanje već obrađenog oglasa odrađuje se dok je oglas aktivan, dakle, stara verzija bit će vidljiva na internetu dok ne odobrimo novu, izmijenjenu verziju. Oglase možete mijenjati i dok se nalaze u obradi.

Oglas mi je odbijen, što trebam činiti?

Burza zadržava pravo da svaki predani oglas odbije objaviti ukoliko on nije u skladu s Uvjetima korištenja. Ako oglas odbijemo, uz njega će se pojaviti status Odbijen s razlogom zbog kojeg je odbijen. Prije ponovne predaje oglasa, potrebno je da u skladu s naputkom iz Statusa ispravite oglas.

Kako uređivati oglase?

Podatke u svojim oglasima možete mijenjati tako da uđete u svoj korisnički dio – Moju Burzu i pronađete oglas u listi oglasa. Potom kliknite na tipku Uredi koja se nalazi među opcijama desno uz oglas ili na Naslov ili Sliku oglasa. Mijenjate li tekst oglasa, slike ili rubriku, oglas će biti ponovno poslan na obradu. Nakon obrade izmjene su odmah vidljive na internetu.

Kako mogu produžiti oglas?

Nakon što Vaš oglas istekne, možete ga jednostavno produžiti tako da pronađete svoj oglas u listi oglasa (kako biste ga jednostavnije pronašli, uključite filter Neaktivni Istekli oglasi) i kliknete na tipku Produži oglas koja se nalazi među opcijama desno. Odaberite period objave i kliknite Predaj oglas.

Kako mogu promijeniti period objave mojeg oglasa?

Ukoliko želite promijeniti period objave Vašeg oglasa, to možete učiniti klikom na Izmijeni koja se nalazi u opcijama za uređivanje oglasa. Možete odabrati period od 14, 30 ili 60 dana. Svaki oglas je kod predaje automatski podešen na 30 dana.

Kako pauzirati oglas?

Svoj oglas možete u bilo kojem trenutku jednostavno pauzirati. Među akcijama za uređivanje oglasa kliknete na Pauziraj i oglas će prestati biti dostupan na Burza.com.hr, niti će biti istaknut. To ujedno znači da ste pauzirali i potrošnju. Kada ga želite ponovno objaviti, kliknite na Objavi i oglas će postati dostupan na Burza.com.hr i biti istaknut ukoliko ima dodijeljena istaknuća, nastavit će se i potrošnja ukoliko postoje usluge vezane uz oglas koje se plaćaju.


Kako izbrisati oglas?

Svoj mali oglas možete izbrisati tako da kliknete na Obriši koji se nalazi desno u opcijama u listi ili tako da oglas/e označite i na vrhu izaberete opciju „Obriši“.

 

Plaćanje usluga na Burza.com.hr

Kako plaćati na Burza.com.hr?

Usluge koje naručujete preko stranice Burza.com.hr plaćaju se u Burza Bodovima (BB) koje možete zakupiti i platiti direktno preko usluge WSpay™, dakle, bankovnim karticama ili možete zatražiti podatke za uplatu te uplatu izvršiti naknadno, preko net bankinga ili uplatom u Pošti, banci... Više informacija potražite na Način plaćanja. 

Što su Burza Bodovi?

Burza bodovi (skraćeno BB) su valuta koja se koristi na internet stranicama Burze (Burza.com.hr) za plaćanje usluga. Cijena jednog Burza boda je 1 kn (PDV uključen). Što veći broj bodova kupite odjednom, cijena po bodu je manja. Najmanji broj BB koji se može zakupiti je 10. Više o Burza Bodovima saznajte OVDJE. 

Kako zakupljujem Burza Bodove?

Burza Bodovi zakupljuju se preko linka Nadoplati koji se nalazi u korisničkom dijelu stranice Moja Burza, a možete mu pristupiti nakon što se prijavite u svoj korisnički račun. Odaberite paket bodova koji želite zakupiti, a plaćanje možete izvršiti bankovnim karticama ili putem opće uplatnice.

Koji oglasi se plaćaju?

Plaćaju se oglasi koji se predaju u komercijalne svrhe, dakle, svi oglasi poslovnih korisnika te oglasi privatnih korisnika kojima je svrha promocija određene usluge ili proizvoda.Svi ostali oglasi su BESPLATNI.

Ukoliko predate oglas za koji ocijenimo da spada u komercijalne oglase, a oglas niste predali putem svojeg poslovnog korisničkog računa, oglas će biti označen za plaćanje te ćete morati zakupiti Burza Bodove za njegovu objavu. U ovakvoj situaciji kontaktirat će Vas naš zaposlenik iz oglasnog odjela s detaljnim informacijama. Cijena plaćenog malog oglasa je 1 BB dnevno. Više informacija potražite u Cjeniku.

Također, plaćaju se i opcije promocije za oglas - Istakni, Istakni na vrhu i Hitno.

Kako da istaknem oglas?

Ako želite da se vaš oglas istakne među sličnima, možete naručiti istaknuti mali oglas. Dodatne opcije promocije možete odabrati već kod predaje oglasa. Označite Istaknuti i otvorit će vam se opcije za istaknute oglase. Odaberite periode za opcije koje želite odabrati. Oglas možete istaknuti i naknadno u listi oglasa u Moja Burza. Ovdje možete pogledati cjenik za istaknute oglase

Kada se vrši naplata oglasa?

Naplata plaćenih malih oglasa te promocije oglasa u vidu istaknutih oglasa na internetu vrši se na dnevnoj bazi. Dakle, za svaku uslugu određena je cijena po danu, a vaše je samo da odaberete period objave i da osigurate dostatni broj Burza Bodova. Dnevna naplata usluga omogućuje Vam da maksimalno iskoristite svoja uplaćena sredstva. U bilo kojem trenutku svoj oglas možete pauzirati i tako zaustaviti daljnju potrošnju. Kad ste spremni za ponovnu objavu, aktivirajte oglas i naplata se nastavlja. Za usluge koje se obavljaju na tjednoj bazi, dakle, za istaknuća oglasa u tiskanom izdanju sredstva se s računa skidaju kad se usluga izvrši, jednom tjedno.

 

Pretraživanje malih oglasa

Kako mogu pretražiti bazu malih oglasa?

Bazu oglasa na Burza.com.hr možete pretražiti tako u tražilicu upišete pojam koji Vas interesira, npr. iPhone, Ford Fiesta, Zamet... Nakon što unesete pojam, dobit ćete listu rezultata s oglasima koji sadrže pojam koji ste pretražili. Pretragu možete suziti pomoću filtera ili ih sortirati prema drugim kriterijima. Opcijama za filtriranje i sortiranje rezultata pristupa se s lijeve strane izlistanih rezultata pretrage. Opcijama za filtriranje po kategorijama pristupa se iznad liste rezultata.

Bazu oglasa možete pretraživati i po kategorijama. Kategorijama možete pristupiti na nekoliko načina. Linkovi za najpopularnije kategorije nalaze se na na naslovnici. Popisu svih kategorija možete pristupiti klikom na Pregled po kategorijama koji se nalazi uz tražilicu. Popis kategorija nalazi se i na dnu stranice. 

Kako koristiti filtre za pretragu oglasa?

Kada oglase pretražujete putem tražilice ili pregledom po kategorijama, kod ispisa rezultata bit će vam ponuđeni i filtri za sužavanje rezultata. 

Kako sortirati oglase?

Oglasi su početno sortirani od najnovijeg do najstarijeg. Da biste promijenili kriterij po kojem se oglasi sortiraju, lijevo od liste oglasa odaberite u izborniku Sortiraj po odaberite kriterij. Ponuđeni kriteriji su po datumu prijema oglasa i po cijeni.

Što je što u prikazu oglasa?

Kada na našim stranicama pregledavate oglase preko pretrage ili preko određene kategorije, prikaz svakog oglasa sadrži nekoliko informacija: slike (ako su dodane oglasu), tekst oglasa, kontakte te šifru oglasa.


Kako spremiti zanimljive oglase?

Kako bismo Vam dodatno pojednostavili korištenje oglasnika, na Burza.com.hr dodali smo opciju – Spremi oglas. Oglase koji su Vam zanimljivi i kojima se želite kasnije vratiti sada možete jednostavno spremiti tako da klinete na znak plusa koji se nalazi uz oglas u listi oglasa ili na tipku Spremi oglas na detaljnoj stranici oglasa.

Da biste koristili ovu uslugu morate biti registrirani korisnik.

Spremljenim oglasima možete pristupiti klikom na link Moji spremljeni oglasi koji se nalazi ispod filtera ili klikom na svoj Korisnički profil koji se nalazi uz tipku Predaj oglas.

Da biste oglas maknuli iz spremljenih oglasa, potrebno je da kliknete na plavi znak kvačice uz oglas na listi oglasa ili na tipku Spremljen na detaljnoj stranici oglasa.

Ovdje možete pogledati video uputu kako spremiti zanimljivi oglas: