Dom i obitelj

Namaz od lješnjaka
Namaz od lješnjaka

Ako volite čokoladne namaze, poput Nutelle, ovaj namaz je odlična i puno zdravija verzija istoga. Bez puno bijelog šećera, raznih aditiva, konzervansa i ostalih loših sastojaka

Krekeri s ružmarinom
Krekeri s ružmarinom

Krekere je 1792. godine izumio jedan američki pekar, a kako su zbog dugotrajnosti bili omiljeni među mornarima, u početku su ih zvali i mornarskim keksima

Linzeri
Linzeri

Priprema Linzera je jednostavna i zabavna te je poželjno da uključite i najmanje u izradu i izrezivanje keksića kalupima!

Trgajući kruh punjen mozzarellom
Trgajući kruh punjen mozzarellom

Pull-Apart Bread osmislili su Amerikanci, a trend se proširio posvuda. Ovaj naziv odnosi se na kruh koji se slaže u kriškama ili kuglicama prije pečenja te se kasnije trga. Može biti obogaćen slatkim ili slanim nadjevima i premazima

Torta od čokolade i kestena
Torta od čokolade i kestena

Kesteni pripadaju skupini orašasti plodova, no od svojih se rođaka (oraha, badema i lješnaka) razlikuju nižim udjelom masti i visokim udjelom škroba te jedini sadrže vitamin C

Kuglof od mandarina s kokosom
Kuglof od mandarina s kokosom

Za ovaj sočan i mirisan kuglof potrebne su vam mandarine, po mogućnosti nešpricane, koje se prokuhaju, zajedno s korom i pretvore u pire. Pire se doda ostalim sastojcima, promiješa da se sve poveže i u pećnicu. Jednostavno i relativno brzo, a miriši cijela kuća

Pizza s pestom od bosiljka i korabicom
Pizza s pestom od bosiljka i korabicom

Pizza je uvijek dobra ideja! Pogotovo kada se poigrate s nadjevom pa dobijete fantastičnu, ukusnu, mirisnu i aromatičnu pizzu, gotovo pa kraljevsku. Pitate se zašto kraljevsku? Basilicon je grčka riječ i znači vladar (kralj) pa neki kažu da je obrok s bosiljkom kraljevski obrok

Brza focaccia
Brza focaccia

Focaccia je poznati talijanski plosnati kruh preliven maslinovim uljem i začinima, a možete na njega staviti i rajčice, masline, papriku, luk… Ona je zapravo najraniji oblik moderne pizze. Nekada se pekla na kamenu pored vruće vatre (nešto slično kao današnja peka) ili na zagrijanoj podlozi ispod koje se nalazio plamen vatre

Marmelada od šljiva iz pećnice bez šećera
Marmelada od šljiva iz pećnice bez šećera

Sezona šljiva je na vrhuncu, a ovo je jedan od načina kako ih možete spremiti za zimu. Rezultat je fantastičan, marmelada divne ljubičaste boje i punog okusa koju možete iskoristiti kao namaz za doručak, kao punjenje za knedle, umak uz pečenje ili u nekom desertu

Pečene cherry rajčice
Pečene cherry rajčice

Prve rajčice u Europi bile su žute boje i zato su ih nazivali “pomo d’oro”, što u prijevodu znači zlatna jabuka