Dom i obitelj

Marmelada od šljiva iz pećnice bez šećera
Marmelada od šljiva iz pećnice bez šećera

Sezona šljiva je na vrhuncu, a ovo je jedan od načina kako ih možete spremiti za zimu. Rezultat je fantastičan, marmelada divne ljubičaste boje i punog okusa koju možete iskoristiti kao namaz za doručak, kao punjenje za knedle, umak uz pečenje ili u nekom desertu

Pečene cherry rajčice
Pečene cherry rajčice

Prve rajčice u Europi bile su žute boje i zato su ih nazivali “pomo d’oro”, što u prijevodu znači zlatna jabuka

Juha od patišon tikvice s češnjakom i mentom
Juha od patišon tikvice s češnjakom i mentom

Meso patišon tikvice je meko, nježno, slatkasto i ukusno. Svojim okusom podsjeća na okus zelenih tikvica, pa se može spravljati i na iste načine. Ova tikvica je bogata magnezijem, vitaminom C i A te sadrži skoro sve vitamine grupe B, vitamin E i karoten

Crumble sa šljivama
Crumble sa šljivama

Bilo da se radi o jabukama, borovnicama ili breskvama, crumble je uvijek jednako sočan i ukusan. Osvaja svojim fantastičnim okusom i jednostavnom pripremom

Galette s cherry rajčicama, mozzarellom i tikvicom
Galette s cherry rajčicama, mozzarellom i tikvicom

Galette je pita od prhkog tijesta, koju je veoma jednostavno napraviti i ne trebaju vam nikakvi posebni kalupi niti tehnike. Od sastojaka, za koje je važno da su hladni, se zamijesi tijesto, koje se stavi na hlađenje u hladnjak. Tijesto se razvalja i na njega se slaže nadjev. Nadjev može biti slani ili slatki

Sirovi cheesecake s kakaom i kikiriki maslacem
Sirovi cheesecake s kakaom i kikiriki maslacem

Sirove ili raw torte su u posljednje vrijeme postale veoma popularne. Ako se pitate kakve su to torte, najjednostavnije rečeno, to su torte koje se ne peku, a za izradu vam je potreban blender ili multipraktik

Pita od tikvica, kukuruza, šampinjona i sira
Pita od tikvica, kukuruza, šampinjona i sira

Tikvica ima malo kalorija, a puno nutrijenata. Odlična je namirnica za mršavljenje jer ispunjava želudac i time daje osjećaj sitosti. Kontrolira šećer u krvi i smanjuje apetit. Izvrstan je izvor vitamina B i C, mangana i kalija

Brownies s tikvicama
Brownies s tikvicama

Prvi su browniesi pripremljeni u Chicagu krajem 19. stoljeća, popularizirani su početkom 20. stoljeća u Americi i od tada su pokorili svijet svojom suhom i hrskavom koricom te mekom i vlažnom unutrašnjošću

Liker od oraha
Liker od oraha

Zeleni, nedozreli plodovi oraha, čija je sredina još uvijek mekana, a ljuska još nije otvrdnula beru se u mjesecu lipnju, najčešće u drugoj polovici mjeseca, ovisno o podneblju

Brancin u škartocu
Brancin u škartocu

Prilikom kupnje brancina, ali i bilo koje druge ribe, treba obratiti pozornost na znakove koji nam govore je li riba svježa