Krediti i dugovi

Na ovršnoj ispravi je krivi JMBG, mogu li se žaliti?

07.11.2019.

Suprug ima ovrhu koja mu se skida s plaće. Dug je otplaćen osim kamata. Iz suprugove firme su zvali jer je po njima otplaćen dug i tada smo uočili na ovršnoj ispravi da je uz suprugovo ime upisan moj, a ne suprugov JMBG. Možemo li se žaliti kako bi zaustavili daljnju naplatu kamata i zatvorili tu ovrhu? Dug je bio za Diners karticu.

Krediti i dugovi

Suprug mi je darovao stan, RH je pokrenula pobijanje dužnikovih pravnih radnji

30.06.2019.

Suprug je prebacio stan na mene darovnim ugovorom. Republika Hrvatska je pokrenula tužbu zbog pobijanja dužnikovih pravnih radnji. Problem je u tome što je to darovni ugovor, a ne ugovor o diobi nekretnina, a darovni ugovor nije bračna stečevina. Mogu li zatražiti u postupku da se polovina stana izdvoji kao bračna stečevina i kakve su mi šanse?

Krediti i dugovi

Brat ne želi platiti dugove koje smo naslijedili skupa sa stanom

24.02.2019.

Brat i ja smo naslijedili stan zajedno s dugovima. Dugovi prelaze 10.000 kn te sam ja željela da on i ja to podijelimo i zajedno platimo. No, on odbija uopće razgovarati o tom, blokira mi pozive i jedino što je rekao je da ja otkupim njegovu polovicu stana te da odbijem dug. Trenutno nam prijeti i ovrha zbog koje možemo ostati bez stana, no njega nije briga. Postoji li kakav način kojim ga mogu natjerati da plati?

Krediti i dugovi

Ako se izjasnimo da dajemo nekretninu za podmirenje duga, hoće li nam ovršiti mirovinu?

29.10.2018.

Sudužnik sam u nenamjenskom hipotekarnom kreditu. Vlasništvo nekretnine glasi na supruga i njegovu mamu. Kod javnog bilježnika je ovjereno da cijela nekretnina ide pod hipoteku s čime se njegova mama složila. Kredit smo uredno plaćali dok suprug nije ostao bez posla. Tada je banka "sjela"na moju plaću. Sve bi bilo dobro da i ja nakon nekoliko godina nisam ostala bez posla. Jedan period kredit nismo plaćali i banka prodala dug. U međuvremenu suprug mi se razbolio i otišao u mirovinu. Možemo li da bi riješili dug dati nekretninu ako se s tim ne slaže njegova mama? Možemo li dati suprugov dio nekretnine? Može li se ovršiti mirovina ako se izjasnimo da dajemo nekretninu za podmirenje duga?

Krediti i dugovi

Mogu li tražiti od bivšeg muža da plaća moj kredit kojim smo obnovili njegovu kuću?

01.10.2018.

Bivši muž i ja razveli smo se 2012. godine. U braku smo zajednički obnovili staru kuću koju je on dobio darovnicom od svojih roditelja. Oboje imamo kredit. Kuća se iznajmljuje za turizam tako da smo se dogovorili da on nastavlja uplaćivati i moj kredit. Do sada je redovito isplaćivao rate, međutim, nedavno se ponovo oženio i više mi ne želi isplaćivati. Meni ostaje još 7 godina isplaćivanja kredita za kuću od koje nemam nikakve prihode. Mogu li tužbom ostvariti nekakvo pravo da mi isplaćuje kredit? Napominjem da sam u vrijeme rastave bila onkološki bolesnik na kemoterapiji i nisam imala snage ni volje potraživati svoja prava s obzirom da smo se ljudski dogovorili.

Krediti i dugovi

Nisam donio prometnu dozvolu na zabilježbu ovrhe u MUP, mogu li imati problema s izlaskom i ulaskom u RH?

28.07.2018.

Dobio sam poziv od MUP-a da donesem prometnu dozvolu da upišu zabranu otuđivanja jer imam sudsku ovrhu zbog neplaćenog auto osiguranja. Kako radim u inozemstvu, a vozilo je kod prijatelja, prometna nije predana. Nemam drugih nekretnina ni pokretnina u Hrvatskoj. Mogu li imati problema s ulaskom i izlaskom iz Hrvatske budući da mislim doći na godišnji odmor doma?