Krediti i dugovi

Nisam donio prometnu dozvolu na zabilježbu ovrhe u MUP, mogu li imati problema s izlaskom i ulaskom u RH?

28.07.2018.

Dobio sam poziv od MUP-a da donesem prometnu dozvolu da upišu zabranu otuđivanja jer imam sudsku ovrhu zbog neplaćenog auto osiguranja. Kako radim u inozemstvu, a vozilo je kod prijatelja, prometna nije predana. Nemam drugih nekretnina ni pokretnina u Hrvatskoj. Mogu li imati problema s ulaskom i izlaskom iz Hrvatske budući da mislim doći na godišnji odmor doma?

Krediti i dugovi

Što učiniti kada banka proda dug?

08.07.2018.

Podigla sam kredit još 2003. godine. Prve četiri godine nisam ga uredno plaćala, nakon toga su rate idućih 20 godina išle redovno, svakog 5. u mjesecu. Još mi je ostalo za otplatiti 4.000 kuna i sad me banka obavijestila da je prodala moj kredit! Nisu mi rekli kome su prodali, kada i zašto. Jako sam se uzrujala i molim Vas dajte mi savjet što da radim.

Krediti i dugovi

Kada se briše zabilježba spora iz zemljišnih knjiga?

05.06.2018.

Godine 2013. RH je pokrenula tužbu za pobijanje dužnikovih pravnih radnji, jer je suprug prepisao stan na mene. Došlo je do prekida postupka 2015. Do sada RH nije nastavila postupak. Zabilježba stoji u zemljišnim knjigama. Koji je rok za zabilježbu, nakon koliko vemena se briše?

Krediti i dugovi

Dobila sam rješenje o obustavi ovrhe, je li sada sve gotovo?

02.06.2018.

Od suda sam dobila sljedeće: “Obustavlja se ovrha odrađena ovosudnim rješenjem o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave gore navedenog poslovnog broja te se ukidaju sve ovršne radnje... Slijedom navedenog, budući da ovrhovoditelj u datom roku nije postupio po predmetnom zaključku niti je sudu dostavio podatke o tome gdje se nalaze pokretnine ovršenika, ovrhu je nemoguće provesti…” Kako sam se prije 10 godina udala i promijenila adresu i prezime nisam znala o ovome, nisam ni znala da sam bila dužna. Potpisala sam da se ne žalim na ovu odluku suda. Je li obustava sada gotova ili ne?

Krediti i dugovi

Vratila sam se u Hrvatsku, imam dug u Švicarskoj

30.04.2018.

Vratila sam se živjeti u Hrvatsku iz Švicarske gdje imam kredit u visini 40.000 franaka. Dobila sam pismo iz Švicarske da vratim dug ili će u Hrvatskoj potraživati naplatu preko partnera. Nemam tekući račun niti radim. Što će oni sada poduzeti?

Krediti i dugovi

Kako da se naplatim od supruge dužnika koji je preminuo?

03.04.2018.

Pokojnik mi je ostao dužan, za što imam i priznanicu. Uvidom u zemljišne knjige saznao sam da je njegova supruga vlasnik stana, ali ga nije prijavila u ostavinskom postupku. Ostavina se uopće nije provodila, jer je rekla da ne posjeduje ništa. Kako da se naplatim? Pokojnik ima još i jednu sestru.

Krediti i dugovi

Dužnik je otišao raditi u Njemačku, banka naplaćuje dug od solidarnog dužnika

05.03.2018.

Solidarni sam dužnik po kreditu. Dužnik je otišao na rad u Njemačku i prestao je plaćati rate. Banka uredno naplaćuje rate od moje plaće. Zbog čega se banka ne naplaćuje od dužnika koji je tamo uredno prijavljen i prima plaću? Na koji način mogu pokrenuti tužbu za dosadašnju naplatu dužnikova kredita?