Fizioterapeut

Škljocavo rame
Škljocavo rame

U doba kada je slikovna dijagnostika zlatni standard u dijagnostici bolesti na sustavu za pokretanje, još uvijek postoje stanja koja nije moguće identificirati bez detaljnog pregleda i koji se neće pokazati na spomentim pretragama

Uporna bolnost ramena
Uporna bolnost ramena

Ako se bolovi ne smiruju poslije opetovanih blokada i duge fizioterapije, njihove uzroke treba tražiti van onih vidljivih na MR-u i RTG-u

Nestabilno koljeno
Nestabilno koljeno

Prije 4 godine ozlijedio sam koljeno (ruptura prednjeg križnog ligamenta). Prije otprilike mjesec dana sam ga ponovno ozlijedio i došlo je do rupture stražnjeg roga medijalnog meniskusa.Je li mi jedino rješenje operativni zahvat na koljenu budući da je sada nestabilnije nego prije ili je moguće poboljšati stanje fizikalnom terapijom?

Terapija prije operacije parcijalne rupture supraspinatusa
Terapija prije operacije parcijalne rupture supraspinatusa

Prije otprilike pola godine dijagnosticirana mi je djelomična ruptura supraspinatusa. Povremeno imam dosta jaku bol. Moja starost/mladost je 73. Na MR-u te nakon pregleda (Lovran i Matulji) preporučena mi je artroskopija. Odlučio sam to napraviti za neka 2 do 3 mjeseca. Je li bolje čekati pasivno ili aktivno?

Kronične vratobolje
Kronične vratobolje

Već dvije godine imam problema s vratom, zakoči me, ne mogu se baviti nikakvim sportom, smeta mi za spavanje, trpim bolove, imala sam vrtoglavice i imam glavobolje. Imam 40 godina. U Zadru sam išla nema gdje ne, više ne znam što bih, imate li kakav prijedlog?

Iščašenje patele
Iščašenje patele

Je li zaista moguće vratiti se sportu (stolni tenis) za 3 mjeseca kako u članku kažete? Koljeno mi je jako oteklo. Je li to razlog da ne mogu skvrčiti koljeno ili je nešto drugo?

Uporna križobolja
Uporna križobolja

Većina križobolja prolazi spontano i bez liječenja unutar nekoliko dana do nekoliko tjedana od nastanka

Nestabilnost gležnja
Nestabilnost gležnja

Kretnja kod hoda samo završava sa stopalom, ali na njemu ne počinje

Iščašenje prsta na ruci
Iščašenje prsta na ruci

Kod iščašenja (luksacije) zglobova na prstima ruke, najvažnije je zglob reponirati (vratiti na mjesto). Bez obzira radi li se i o frakturi kosti, važno je što je prije moguće učiniti repoziciju zgloba.

Protruzija, ligamenti, lordoza
Protruzija, ligamenti, lordoza

Jedan od najpoznatijih svjetskih kirurga za rame, inače Francuz, kod ovakvih pitanja uporno ponavlja da on ne operira slike, već pacijenta