Rekreativno igram nogomet, trčim, idem u teretanu. Osjećam bol u donjem dijelu trbuha s desne strane (skroz blizu spoja noge i trbuha) već više od 2 mjeseca. Bol se pojavljuje prilikom sprinta, iskoraka (prilikom čučnja nema nikakve boli), podizanja iz ležećeg položaja. Prilikom laganog trčanja osjećam lagano zatezanje koje se pojačava i prelazi u bol podizanjem tempa, kad igram nogomet ne mogu udariti loptu punom nogom s mjesta, dok udarac špicom ili iz voleja mogu bez ikakve boli. Također, prilikom kihanja osjetim oštru bol. Bio sam na terapijama, gdje me je fizioterapeut u četiri navrata spajao na struju, nakon čega mi se bol smanjila za pola, prilikom kihanja i ustajanja iz kreveta ju ne osjećam uopće, ali tijekom trčanja vidim da je bol i dalje prilično jaka i prisutna. Molim vas za vaše mišljenje!

 

Bilo bi dobro učiniti pregled interniste, kako bi se isključila mogućnost ingvinalne hernije, koja se ne može sanirati fizioterapijom, već zahtijeva kirurško liječenje.

Ukoliko je nalaz interniste negativan, dodatna dijagnostika je potrebna, možda najbolje MR zdjelice s kukovima, kako bi se točno dijagnosticirao problem (istegnuće mišića, osteitis pubis, tedninopatija mišića adduktora, impingement kuka....) te potom odredila precizna terapija.