Razno

Liječim se od teže duševne bolesti, mogu li me lišiti poslovne sposobnosti?

23.04.2019.

Protiv mene je na sudu podnesena građanska tužba radi pobijanja dužnikovih pravnih radnji. U radnom sam odnosu no zadnjih godinu dana liječim se od teže duševne bolesti. Poslao sam podnesak sudu da bolujem od kronične duševne bolesti i da se liječim u psihijatrijskoj ustanovi, stanje mi je bolje. Hoću li zbog toga imati problema? Mogu li mi uzeti poslovnu sposobnost?

Razno

Gdje trebamo platiti troškove izgubljenog parničnog postupka?

11.02.2019.

Izgubili smo sud i rečeno nam je da uplatimo tužitelju 7.600 kn, ali nemamo nikakvog računa gdje to možemo uplatiti osim njegove adrese, pa su nam rekli da je to dovoljno i da mu tako platimo ili da mu odnesemo na njegovu adresu. Kako da platimo te troškove?

Razno

Smije li portal objaviti video gdje se osoba može prepoznati, a bez njenog znanja i suglasnosti?

30.09.2018.

Jedan portal je objavio video koji je snimljen na javnoj površini, a koji osobu na snimci stavlja u poziciju da joj se nanosi emotivna i materijalna šteta, a objavljen je bez njezina znanja i suglasnosti. Nisu navedeni podaci o osobi, ali se na snimci veoma lako može prepoznati. Je li to u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti podataka? Ne radi se osobi iz javnog života.

Razno

Imam trajno boravište u Kanadi, državljanin sam RH, kako da se zdravstveno osiguram kad dođem u Hrvatsku?

18.09.2018.

Trenutno imam trajno boravište u Kanadi, a još uvijek sam državljanin Republike Hrvatske. Planiram doći u Hrvatsku na 5 do 6 mjeseci. Mogu li se prijaviti za osnovno zdravstveno osiguranje koje sam imala dok sam živjela u Hrvatskoj i što trebam napraviti u ovom slučaju? Mogu li zadržati kanadsko osiguranje i prijaviti se za hrvatsko kada dođem ili trebam privremeno otkazati kanadsko osiguranje? Koje su mi opcije?