Uvjeti korištenja

Dobro došli na BURZA.COM.HR!

Vlasnik stranice Burza.com.hr je tvrtka Ri-telefax d.o.o. Pristupanjem i korištenjem stranice Burza.com.hr potvrđujete suglasnost s pravilima i uvjetima njihova korištenja u tekstu kako slijedi. Zadržavamo pravo izmjene uvjeta korištenja.


Oglašavanje na Burza.com.hr i u tiskanom izdanju Burze

 1. Većina usluga na Burza.com.hr je besplatna, no određene usluge se naplaćuju, više o sustavu naplate i cijenama u Cjeniku.
 2. Isključiva odgovornost za točnost i istinitost podataka je na osobi koja je oglas predala. Burza nudi objavljivanje malih oglasa u najvećem dijelu bez naknade, ne prima naknadu od zaključenih poslova, ne izvršava isporuke, ne odgovara za kvalitetu i porijeklo stvari niti za bilo koje posljedice eventualno nastalih poreznih obveza ili bilo kakvih šteta po zaključenim poslovima nakon objave oglasa.

 3. Burza pridržava pravo provjere identiteta oglašivača sa sadržajem (vrsta proizvoda ili usluge, cijena i sl.) koje ocijeni sumnjivim te odbijanja objave u slučaju da se identitet ne utvrdi. Isto tako zadržava pravo odbijanja objave oglasa za koje ocjeni da su neprikladni ili neprilični.

 4. Burza zadržava pravo da korisnika koji ne postupa u skladu s Uvjetima korištenja onemogući u korištenju usluga privremeno ili trajno ili da mu obriše/odbije korisnički račun.

 5. Zabranjeno je predavanje sadržaja koji su nezakoniti, prijeteći, uvredljivi, koji sadrže podatke o drugim osobama bez njihova izričitog odobrenja. Također, nije dopušteno predavanje oglasa u ime druge osobe bez njenog odobrenja.

 6. Korisnik se obvezuje da neće oglašavati prodaju robe i usluge koji su u suprotnosti sa zakonom, ostalim propisima i Ustavom Republika Hrvatske.

 7. Tekst oglasa mora sadržavati isključivo informacije koje se direktno odnose na predmet koji se prodaje odnosno uslugu koja se nudi. Nisu dopušteni reklamni slogani, pretjerana upotreba superlativa i rečenične konstrukcije čija je isključiva svrha da oglas dospije na prvo abecedno mjesto. Također, oglas se ne može započeti znakom !, ?, ;, * i sl. ili brojem.

 8. Svaka slika predana uz oglas bit će provjerena. Slike za koje ocijenimo da vrijeđaju druge osobe ili da su na bilo koji način neprikladne za objavu na našim stranicama ćemo izbrisati i oglas će biti objavljen bez njih. Slike ne smiju sadržavati: linkove na web stranice, logotipe, ime firme, obrta ili sl. (osim registriranih poslovnih korisnika), broj telefona ili e-mail, slike koje nisu direktno povezane s oglasom (nisu slika predmeta koji se prodaje ili slika usluge koja se pruža), nadodani tekst.

 9. Burza zadržava pravo izmjene sadržaja oglasa kako bi on bio u skladu s uredničkom politikom. Izmjene mogu sadržavati gramatičke i pravopisne ispravke, uređivanje oglasa u skladu s našim smjernicama.

 10. Oglas mora sadržajem pripadati u kategoriju u koju je postavljen.

 11. Prilikom registracije korisničkog računa, korisnik je dužan unijeti točne podatke koji se od njega traže

 12. Zabranjuje se preuzimanje rubrika, tekstova i oglasa u drugim javnim glasilima bez odobrenja glavnog urednika.
 13. Jedna osoba može imati samo jedan korisnički račun, osim ako je riječ o raznovrsnim korisnički računima (privatni i poslovni korisnički račun).

 14. S jednog telefonskog broja objavljuje se najviše 5 oglasa po rubrici.

 15. Oglasi koji sadrže linkove na web stranice i oglasi koji sadrže HTML tagove neće se objaviti.


  Oglašavanje za poslovne korisnike

 16. Ukoliko želite koristiti Burzine usluge u poslovne svrhe (ako koristite naše usluge za reklamiranje usluga ili proizvoda svoje tvrtke, obrta, agencije, domaće radinosti...), morate se registrirati kao poslovni korisnik.

 17. Burza pridržava pravo provjere identiteta oglašivača ako posumnja da se radi o poslovnom subjektu te odbijanja objave oglasa ako se takva sumnja ne otkloni.

 18. Poslovni korisnici (tvrtke d.o.o. i j.d.o.o., obrti, agencije...) nemaju pravo na besplatne male oglase. Oglasi za poslovne korisnike naplaćuju se prema važećem cjeniku.

 19. Svaki poslovni korisnik dobiva svoju vlastitu stranicu s jedinstvenim linkom na kojoj se mogu pregledati svi oglasi tog korisnika.  Zaštita osobnih podataka
   

 20. Da bismo vam mogli pružati našu uslugu oglašavanja u online oglasniku Burza.com.hr i u tiskanom izdanju Burze, prilikom registracije korisničkog računa (koji je nužan kako biste mogli predati oglas) prikupljamo određene osobne podatke koji su nam nužni za pružanje usluge. Osobne podatke prikupljamo kada nam ih sami stavite na raspolaganje putem registracije na našim internet stranicama ili ukoliko oglas predajete telefonom. Podaci se spremaju u našu bazu podataka gdje su dostupni samo djelatnicima tvrtke kojima su nužni za obavljanje njihovog posla.

 21. Prilikom prikupljanja osobnih podataka poštujemo načela propisana Općom uredbom za zaštitu osobnih podataka (GDPR). Kao voditelj obrade provodimo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bismo osigurali da se obrada provodi u skladu s važećim propisima. U postupanju s Vašim osobnim podacima postupat ćemo pouzdano, zakonito i pošteno, te štititi Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, uporabe ili otkrivanja. Prilikom prikupljanja i obrade Vaših osobnih podataka, koristimo odgovarajuću tehnologiju i jasno definirane procedure rada zaposlenika te provodimo interne edukacije zaposlenika u pogledu zaštite osobnih podataka i redovne interne provjere usklađenosti s odredbama važećih propisa. Burza se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka. Svi podaci o korisnicima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima tvrtke i djelatnicima poslovnih partnera kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke Ri-telefax d.o.o. i djelatnici poslovnih suradnika s kojima surađujemo pri obavljanju posla te koji mogu pristupiti određenim podacima korisnika odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Naši poslovni suradnici su sljedeći: "Enter" - obrt za usluge i Pilard d.o.o., čije su odgovornosti i obveze zaštite osobnih podataka te primjenjive tehničke i organizacijske mjere zaštite propisane ugovornim odnosom u skladu sa svim zakonskim propisima koji uređuju zaštitu osobnih podataka.

 22. Kod registracije privatnog korisničkog računa prikupljamo sljedeće podatke:

  Podaci koje je obavezno unijeti:
  korisničko ime (koje sami odabirete),
  e-mail (koji koristimo za pisanu komunikaciju s vama, slanje obavijesti o vašim oglasima i stanju računa, za slanje računa za kupljene usluge te na njega stižu upiti za vaše oglase, no nije biti vidljiv na našoj stranici),
  telefon (koristimo ga ukoliko je potrebno provjeriti neke podatke iz vaših oglasa ili vas obavijestiti o dodatnim obvezama prema nama te ga postavljamo kao kontakt uz vaše oglase). 
  Dodatno vas možemo zatražiti i ime i prezime, OIB i adresu ukoliko zbog sadržaja oglasa procijenimo da je to potrebno (podatke smo dužni zatražiti zbog Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti).

 23. Kod registracije poslovnog korisničkog računa dodatno prikupljamo kao obavezne još i sljedeće podatke: ime i prezime, ime pravnog subjekta, adresu, OIB (za ostvarivanje poslovne suradnje, sastavljanje ponuda, računa i sl., a podatke smo dužni zatražiti i zbog Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnost).

 24. Kod predaje oglasa možete uz svoj oglas predati i lokaciju oglasa koja služi potencijalnim kupcima kako bi lakše pronašli prema lokaciji ono što im najviše odgovara. Razinu prikazivanja lokacije sami određujete – možete prikazati samo grad/mjesto ili naselje gdje se predmet/usluga nalazi, prikazati približnu lokaciju (koja se prikazuje na temelju upisane adresu i prikazuje se krugom) ili prikazati točnu lokaciju.

 25. Ukoliko osobu koja je objavila oglas na našim stranicama kontaktirate putem Pošalji e-mail forme, želimo vas informirati da u svrhu sprečavanja slanja spam poruka vašu poruku u određenim slučajevima može pročitati djelatnik tvrtke odgovaran za Spam. To se događa kada se u kratkom vremenu šalje više istih poruka preko naše stranice. U tom slučaju poslane poruke doći će nam na odobrenje te ukoliko ocijenimo da nije riječ o spam poruci, one će biti poslane. U sadržaj svih ostalih poslanih poruka djelatnici tvrtke nemaju uvid.

 26. Vaše podatke čuvamo sve dok postoji potreba s vaše strane odnosno dok imate kod nas korisnički račun i oglase. U slučaju da je vaš profil neaktivan duže od 2 godine, bit će obrisan nakon poslane obavijesti ukoliko se ne prijavite u njega u roku od tjedan dana.

 27. Na Vaš zahtjev obavijestit ćemo Vas o Vašim osobnim podacima koje obrađujemo te o izvoru tih podataka, omogućiti Vam uvid u evidenciju zbirke osobnih podataka te uvid u osobne podatke sadržane u zbirci osobnih podataka koji se na Vas odnose, kao i prijepis istih podataka, dostaviti Vam ispis osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podatka koji se na Vas odnose s naznakom svrhe i pravnog temelja prikupljanja, obrade i korištenja tih podataka. Na Vaš zahtjev, dopunit ćemo Vaše osobne podatke, ispraviti netočne podatke ili brisati Vaše osobne podatke ako su isti podaci nepotpuni, netočni ili neažurni te ako njihova obrada nije u skladu sa zakonskim odredbama.

 28. Za sve informacije u vezi načina korištenja vaših podataka ili ukoliko smatrate da je došlo do zloupotrebe vaših podataka možete se obratiti na mail [email protected] ili putem pošte na adresu: Ri-telefax d.o.o., Trg riječke rezolucije 5a, 51000 Rijeka. Svaki upit shvaćamo ozbiljno i na njega ćemo odgovoriti u najkraćem roku.

 29. Imate pravo u svakom trenutku odustati od dane privole za obradu osobnih podataka te zatražiti prestanak njihove daljnje obrade, osim ako se radi o obradi podataka u statističke svrhe kada Vaši osobni podaci više ne omogućuju Vašu identifikaciju.

 30. Podacima svojeg korisničkog računa možete pristupiti nakon prijave u korisnički dio Moja Burza, pod opcijom Profil. Na istom mjestu možete i trajno obrisati svoj profil. Nakon brisanja vašeg korisničkog računa, u roku od 24 sata svi vaši podaci se brišu iz naše baze. Podatke nećemo obrisati istog trenutka zbog mogućnosti da se korisnik predomisli ili ukoliko dođe do slučajnog brisanja.


  Korištenje kolačića (Cookies)

 31. Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies). Prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookieja i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

 32. Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično. Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama burza.com.hr.

 33. Burza.com.hr koristi kolačiće kako bi Vam naše web stranice omogućile bolje korisničko iskustvo. Burza.com.hr koristi trajne kolačiće za funkcionalnosti kao što su "Ostanite prijavljeni", što korisnicima olakšava pristup portalu kao registriranom korisniku. Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo: korisnici mogu dijeliti objave na društvenim mrežama Facebook i Google+ koje postavljaju korisniku kolačiće, Burza.com.hr koristi servis za mjerenje posjećenosti Google analytics i Crazyeggs, oglašavanje putem Adsense servisa i Doubleclick for publishers. Još se postavljaju sljedeći kolačići: Google publisher tags, Google safeframe, Google Adsense Asynchronous, Google Ads Measurement, Google tag manager, GA audiencies, Facebook connect.
 34. Naši Uvjeti korištenja se povremeno mogu promijeniti. Sve promjene Uvjeta korištenja objavit ćemo na našoj web-stranici, kako biste bili upoznati s izmjenom.


  Usluge trećih strana

 35. Burza.com.hr omogućuje snimanje i dodavanje videa u oglas direktno iz vašeg korisničkog računa na Youtube platformu, kako bi se video mogao potom koristiti u vašem oglasu. Dodavanje videa je opcija koja je implementirana putem Youtube Data API Client aplikacije. Kako bi korisnik mogao dodati video kreiran kroz korisnički profil na Moja Burza direktno na Youtube, potrebno je da ima Google korisnički račun te Youtube kanal.
  Korištenje API Clienta regulirano je Uvjetima korištenja Youtubea te Google politikom zaštite privatnosti.

  Kad se API klijentu odobri pristup korisničkom računu, daje se dopuštenje za upravljanje Youtube kanalom korisnika. Ovo se dopuštenje može u bilo kojem trenutku opozvati u sigurnosnim postavkama dopuštenja korisnika u njegovom Google korisničkom računu.

   

  U Rijeci, lipanj 2020. Sva prava pridržana.