Ovaj oglas je neaktivan

IStra, Sveti Petar u šumi, građ. i poljop. zemljište

  1. 51.000 €
Opis:

Istra, Sveti Petar u šumi - građevinsko i poljoprivredno zemljište u blizini grada

Okružen starim šumama i smješten na brežuljkastoj zaravni, Sv. Petar u Šumi, najneobičnije je istarsko naselje. Za razliku od drugih istarskih mjesta i gradova gdje se naselje oblikuje na brdu, u Sv. Petru u Šumi u početku ni oko crkve ni oko samostana nije bilo kuća, sve kako bi se očuvao mir i sabranost benediktinskih redovnika.

Sveti Petar u Šumi dobio je ime po benediktinskom samostanu koji se u povijesnim dokumentima spominje od 1174. s nejasnom napomenom da postoji već pedeset godina. Za razliku od drugih istarskih mjesta i gradova gdje se naselje oblikuje na brdu s crkvom i zvonikom, a uz rubove brda nižu se kuće, u Svetom Petru u Šumi kuća nije bilo ni oko crkve, ni oko samostan, već su stanovnici stanovali podalje, u raštrkanim zaseocima smještenim uz polja i vinograde i na rubovima kraških dolaca ispunjenih zemljom crvenicom koje su obrađivali, baš kao što je i danas.

Upravo se u blizini Svetog Petra u Šumi prodaje građevinsko i poljoprivredno zemljište od 1593m2.
Zemljište je pravilnog pravokutnog oblika na iznimno mirnoj lokaciji. S obzirom da je zemljište uvučeno sa ceste idealna prilika je za gradnju obiteljske kuće ili kuće za odmor s obzirom da se u selu većinom nalaze kuće koje se iznajmljuju turistima tokom godine. Prilazni put vodi do zemljišta, dužine 37m i širine oko 4.5m.
Nalazi se svega 1km od centra, blizina škole, restorana i svih potrebnih sadržaja za život.
Voda i struja se nalaze u neposrednoj blizini.

Vlasništvo 1/1, bez tereta.

Poštovani klijenti, agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja.

ID kod agencije: 11387

DUX Nekretnine d.o.o.
Mob: +385 91 557 4566
Tel: 051/518-174
E-mail: [email protected]

Šifra oglasa: 255459
Zadnja izmjena: 01.07.2022.
Broj prikaza: 22 puta