Labin, okolica, predivna Istarska kuća s dvorištem

  1. 400.000 €
Vrsta kuće Samostojeća kuća
Broj katova 1 kat
Kvadratura okućnice 824
Broj parkirnih mjesta 1
Zadnja adaptacija 2016
Priključci
  • Voda
  • Struja
Prateći objekti
  • Garaža
  • Konoba
Opremljenost i sadržaji
  • Balkon/lođa/terasa
  • Čisto vlasništvo
U blizini
  • Park
  • Igralište
  • Trgovina
  • Javni prijevoz
  • Vrtić
  • Škola

Opis:

Prekrasna stara kamena Istarska kuća iz 1900. godine s velikom okućnicom

Smještena u srcu malog mjesta, ova šarmantna kamena kuća izgrađena je 1900. godine i odiše poviješću i autentičnim istarskim duhom. Okućnica, površine 1.132 m², u potpunosti se nalazi unutar građevinskog područja, što pruža dodatne mogućnosti za proširenje ili dodatne projekte.

Kuća ima ukupno 110 m² stambene površine raspoređenih na dva kata, povezana unutarnjim drvenim stepenicama koje su obnovljene u tradicionalnom stilu. Na međukatu se nalazi veliko kupatilo s odvojenim WC-om i prostranim hodnikom, što dodaje na funkcionalnosti prostora.

Na prvom katu nalaze se tri velike spavaće sobe, svaka zrači toplinom i udobnošću, idealne za opuštanje nakon dugog dana.
Prizemlje kuće sadrži kuhinju i blagovaonicu spojene u jedinstven prostor, što omogućuje ugodno druženje i zajedničke obroke. Prostrani dnevni boravak i veliki hodnik doprinose osjećaju prostranosti. Tu je i spremište za dodatni prostor za pohranu.

Unutrašnjost kuće renovirana je 2016. godine, pri čemu su sačuvani i obnovljeni svi ključni elementi tradicionalne istarske gradnje. Kamen i drvo dominiraju interijerom, stvarajući autentičan i topao ambijent.

Okućnica je prava oaza mira, okružena zelenilom i raznim voćkama poput vinove loze i krušaka. Prostrana vanjska kamena terasa, ograđena kamenim zidom i zasjenjena stoljetnim listopadnim stablima i pergolom od vinove loze, idealno je mjesto za opuštanje i uživanje u prirodi.

S druge strane kuće nalazi se zasebna garaža, kamena kućica s ognjištem, savršena za tradicionalno kuhanje, te velika cisterna (kalanica) za prikupljanje kišnice.
Dvorište je ograđeno kamenim zidom, djelomično iz vremena kada je kuća izgrađena, što dodatno naglašava povijesnu vrijednost ove nekretnine.

Kuća se nalazi u središtu mjesta, udaljena samo 5 km od Labina i 10 km od plaža u Rapcu, što pruža savršen balans između mirnog života u malom mjestu i blizine većih urbanih centara i prekrasnih jadranskih plaža.

Vlasništvo je potpuno uredno, a kuća se prodaje s cijelom okućnicom. Nekretnina je u upotrebnom stanju, potpuno useljiva i prodaje se s namještajem, što omogućuje trenutnu useljivost bez dodatnih ulaganja.

Ova jedinstvena kamena kuća predstavlja savršen spoj povijesti, tradicije i modernog komfora, pružajući idealno mjesto za život ili odmor u prelijepoj Istri.

ID kod agencije: IS1512639

Sandra Miletić
Agent s licencom
Mob: 091/988-5843
Tel: 052/639-276
E-mail: [email protected]
Dogma nekretnine d.o.o.

Šifra oglasa: 312276
Zadnja izmjena: 21.06.2024.
Oglas ističe: 04.07.2024.
Broj prikaza: 72 puta

Kontakt:
091/988-5843
052/639-276

Podijeli oglas:



Lokacija:
Labin