Znate ono, kada nešto jednostavno znate, ali se bojite pogledati istini u oči. No revolucija u želucu nije mi dala mogućnost da okrenem glavu na drugu stranu. Bojala sam uvjeriti se, iako sam osjećala da me moj partner prevario što se pokazalo kao istinitim.
Kako mi je mogao to napraviti? Kako me mogao tako povrijediti?
Odmah sam s prijateljicom podijelila muku. Njeno slaganje sa mnom da je moj muškarac kriv jer mi je napravio jednu od najgorih stvari koje se mogu desiti u vezi značilo mi je puno. Kako sam bila jako tužna predložila mi je klasični „recept“ za bježanje od boli; tablete za smirenje ili čašicu žestice.
Kada sam prespavala prvi šok, uslijedio je drugi. Ako me prevario jednom, prevarit će me opet! Zašto mi je to uradio? Mogao mi je reći ako mu nešto smeta.
Ali, koji je moj dio odgovornosti za prevaru? Kada sam to pomislila, osjetila sam olakšanje. Na ideju da ispitam sebe što sam (ni)sam radila u vezi, imala sam osjećaj da ne sjedim ucviljeno.
Sve dok krivim isključivo partnera imam dojam da sam bespomoćna, da ništa ne mogu promijeniti i da mi samo jadanje prijateljici može olakšati težinu, privremeno.
Rekla sam samoj sebi: “Ok, desilo mi se bolno iskustvo, partner me prevario. Što mogu naučiti iz tog događaja? Koji je moj dio odgovornosti? Da li sam zanemarivala njegove želje i potrebe? Jesam li bila emocionalno zatvorena i tako ga odbijala od sebe? Jesam li nesigurna pa ga optužujem i krivim za sve što mi smeta?” Što sam više mogućnosti nabrajala osjećala sam se bolje.
Znači nisam bespomoćna jadnica, već imam izbor. Mogu rasti kao osoba; osvijestiti što trebam mijenjati kod sebe, otvoreno razgovarati i riješiti problem s partnerom (bez okrivljavanja i svađanja), iscijeliti srce radi nemilog događaja, razumjeti njega i sebe pa će i naš odnos opet biti kao nekada. I bolji!
Kako sam uspjela da me partner opet ne prevari
Izdvojeni članci
Brownie od rogača
Rogač (Ceratonia siliqua, L.) je zimzelena voćka iz porodice mahunarki koja raste kao samoniklo stablo, a potječe iz Sirije i Palestine. Ime mu dolazi od grčke riječi keras, što znači rog (zbog oblika mahune)
Tagliatelle od kestena
Zbog visokog sadržaja škroba, od kestena se može dobiti brašno koje prirodno ne sadrži gluten pa ga možete koristiti u bezglutenskim kolačima, palačinkama, kruhu ili pecivima. Može se koristiti i za pripremu tagliatella, njoka ili palente.
Juha od bundeve i leće
Gusta juha od bundeve nezaobilazno je jesensko jelo gotovo svakog kućanstva, a kada bundevi dodate i leću, dobijete ukusan, hranjiv, kremasti, vege obrok prepun proteina i vlakana