Ukoliko posjedujete čistokrvnog psa kojeg želite ocjeniti na izložbama tj. želite stručno mišljenje o izgledu svog psa, izložbe su pravo mjesto za to. Pravo izlaska na izložbu imate ukoliko vaš ljubimac ima rodovnicu koju je izdao ili potvrdio Hrvatski kinološki savez pa je ona ujedno onda priznata od FCI-a(međunarodna kinološka organizacija čija je Hrvatska članica). Sva pitanja i informacije vezane za izložbe i vašeg ljubimca najbolje je potražiti u Hrvatskom kinološkom savezu(HKS), učlanjenjem u Vama najbližu kinološku udrugu ili učlanjenjem u pasminski klub. Takvim učlanjenjem postajete ujedno i član HKS-a što je također jedan od uvjeta da biste mogli izložiti svog psa. Također je važno da započnete pratiti najave izložbi i mjesta njihova održavanja. Suci, tj stručnjaci u ocjenjivanju pasmina psa procjenjuju po svojim odlikama, a sudac pri ocjenjivanju uspoređuje prijavljene pse sa idealnim psom opisanim u standardu pasmine.To znači da svaka pasmina ima zapisane standarde koje bi vaš ljubimac morao ispunjavati ukoliko želite da dobije dobre ocjene. Naravno, lijep pas je uvijek lijep ali tu ljepotu je i veoma važno dobro prezentirati. To podrazumjeva dobro držanje psa, njegov pozitivan odnos prema izlaganju, tzv. ring dresura i vještina vođenja psa tzv.handling…Ne postoji savršen pas ali su neke mane važnije i uočljivije od drugih pa su zato ocjene brojčane, od 1-5..Većinu vlasnika koji nisu dovoljno upućeni o svemu što ih očekuje na izložbi prva izložba stvara osjećaj nespretnosti i razočaranja.Kako biste psa dobro predstavili na izložbi potrebno je ipak malo rada i vježbe sa vašim ljubimcem. Najidealnije je psa još kao štene odvoditi na izložbe pa iako ste samo došli kao promatrači imati ćete prilike vidjeti kako Vaš ljubimac reagira na sve te pse i gomilu ljudi. Jedan od ključnih elemenata da predstavite svog ljubimca u najboljem izdanju jest priprema i uređenje dlake za izložbu. Dlaka je važan element koji igra ključnu ulogu u općem dojmu psa. Da biste postigli pravu kvalitetu dlake potrebno je puno truda te znanja i vještine. Dok je za kratkodlake pasmine poput bigla, mopsa ili pak rotvajlera ili dobermana potrebno manje truda,dugodlakim pasminama treba više njege i kvalitetnih preparata. Kvaliteta dlake je važna kao i pravilna građa psa a dlaku možemo poboljšati zahvaljujući bogatom izboru kvalitetnih preparata. Pravilnim izborom i vještinom uređenja možemo sakriti eventualne mane našeg ljubimca. Važno je i pravovremeno započeti sa pripremom dlake za izložbu. Opći dojam nekog kratkodlakog psa poput dobermana možemo poboljšati jednostavnim tretmanom koji uključuje detaljno pranje i češljkanje te dodatak sjaja bilo u obliku spreja ili kreme. Kod drugih pak pasmina ta priprema iziskuje puno više truda.Tako npr. oštrodlakim pasminama dlaku treba započeti pripremati 5-6 tjedana prije izložbe detaljnim i temeljitim trimanjem a kod pasa lošeg stanja dlake još i ranije.Takva istrimana dlaka dobije na čvrstoći i kvaliteti pa se prije same izložbe još jednom pregleda, uredi pred samo izlaganje tj.formira se završni izgled. Vlasnici čiji psi posjeduju nekvalitetnu ili oštećenu dlaku moraju se na vrijeme posavjetovati o mogućim načinima i tretmanima koji bi poboljšali to stanje.U slijedećem tekstu ćemo detaljnije govoriti o tretmanima pripreme dlake vašeg ljubimca za izložbu.
Ovaj francuski specijalitet priprema se od choux tijesta, odnosno kuhanog tijesta od kojeg se rade profiteroli, princes krafne i ekleri, dok je craquelin prhko tijesto koje se dodaje prije pečenja. Tijekom pečenja popuca i zaslužan je za hrskavu notu. Danas malo tko ima volje i vremena pripremati ovaj desert, ali kad ga jednom isprobate, poželjet ćete ga raditi svaki tjedan!
Gusta juha od bundeve nezaobilazno je jesensko jelo gotovo svakog kućanstva, a kada bundevi dodate i leću, dobijete ukusan, hranjiv, kremasti, vege obrok prepun proteina i vlakana
Fast food traži osobe za pripremu hrane u jutarnjim satima, primanje narudžbi na pultu, kuhare/ice, poziciju dostavljača. Studenti, penzioneri i profi kuhari dobro ...