– I sada ću ovdje ja staviti svoj ručnik. I onda kada se vratim, on će me čekati. I onda ću ja imati najbolje mjesto na cijeloj plaži...
– Hej, ne može to tako.
– A zašto ne?
– Pa nije to tvoja plaža. Ne možeš rezervirati mjesto njoj.
– Ali ja ga nisam rezervirao. To je moje mjesto.
– Ali nije ako nisi na njemu.
– A kada odem u more? Je li još uvijek moje mjesto?
– Tada je.
– A ako budem u moru 5 sati, je li još uvijek moje?
– Pa je ako si u moru?
– A ako sam otišao kući, napravio ručak i hoću se vratiti za 5 sati?
– Onda je to rezervacija.
– Znači, moram biti u moru?
– Ili u neposrednoj blizini plaže?
– Koliko blizu?
– Do nekoliko stotina metara je u redu.
– Sve drugo je rezervacija?
– Da.
– A tko to provjerava?
– Ostali kupači.
– I ako ustanove da sam rezervirao.
– Završi ručnik u moru. Eto.
I to su otprilike dosezi najvećeg problema, koji osim požara, ovo ljeto muči ljude u Hrvatskoj. Ima ljudi koji to rade i ima ljudi koji to ne vole. Primjerice, u Tel Avivu u Izraelu se svako jutra plaža preore, tj. pročešlja. Sumnjam da itko ostavlja ručnike. Kod nas je vijest da je nekakav načelnik općine odlučio tome sati na kraj. Pa piše da je postavio 45 tabli duž cijele šetnice. Da ljudi vide što smiju a što ne smiju. A to svakako ne smiju. Al, dobro, čovjek je barem riješio problem. I sada je mir.
03.08.2017.
Rezerviranje mjesta na plaži
Izdvojeni članci
Sezonska kuhinja
Kolač od bresaka i borovnica
Ovaj jednostavan kolač s breskvama i borovnicama je idealan za popodnevna druženja uz kavu
Sezonska kuhinja
Pesto od medvjeđeg luka i lješnjaka
Ukoliko želite medvjeđi luk sačuvati tijekom cijele godine, možete napraviti pesto, pohraniti ga u sterilne staklenke i obavezno po vrhu preliti maslinovim uljem
Sezonska kuhinja
Linzeri s kremom od limuna
Riječ curd nema prijevod u hrvatskom jeziku. Nije marmelada, nije ni puding, nego je svilenkasta krema citrusnog okusa. Lemon curd možete namazati na kruh, s njim puniti muffine, kroasane, pite, palačinke ili kekse