Različite pasmine zahtjevaju različite načine toaletiranja dlake. Kratkodlaki psi naizgled možda djeluju manje zahtjevni ali je često velik problem njihovo linjanje i kratka sitna dlaka koju ispuštaju po namještaju i cijeloj kući. Neke su pasmine izgubile prirodan način izmjene zimske i ljetne dlake poput pudli, šnaucera i oštrodlakih terijera. Njima je potrebno redovito šišanje ili trimanje u određenim vremenskim razmacima od nekoliko mjeseci.
Pod šišanjem podrazumijevamo skraćivanje dlake mašinicom za šišanje ili škarama te stvaranje određenih frizura. Pudle su najbolji primjer jer njihov tip dlake zahtjeva česta toaletiranja i puno njege. Zbog njihove guste vunaste dlake trebale bi se šišati svakih 6-8 tjedana a dobro je sa šišanjem započeti već u dobi od 3-4 mjeseca. Frizure možemo formirati pomoću mašinice ili škara ili možemo kombinirati i jedno i drugo. Rad sa škarama je teži i zahtjeva iskustvo i vještinu. Groomeri doslovce "oblikuju" frizuru vašeg ljubimca škarama. Zato šišanje prepustite njima a na vama, vlasnicima, je da redovitim češljanjem dlaku održavate urednom i prohodnom. Samo održavana dlaka može biti preduvjet za stvaranje željene frizure.Osim spomenutih pudla, važno je napomenuti da i sve ostale pasmine također moraju imati sličan kontinuitet šišanja.
Pod trimanjem pak podrazumjevamo čupkanje dlake preko oštrog nožića. Tim čupkanjem zapravo odstranjujemo mrtvu dlaku i omogućujemo joj da se regenerira. Taj postupak karakterističan je za oštrodlake pasmine koje se ne linjaju. Želimo li da dlaka takvih pasmina bude čvrsta, gusta, oštra i najvažnije zdrava, preporučljivo bi bilo da ih trimamo redovito svaka 2 mjeseca. Za oštrodlake pse,uz naravno ishranu, trimanje je najvažniji dio njege njihove dlake.Okretanje dlake ili čupkanje prema gore rezultirati će pucanjem dlake umjesto čupkanjem iz korijena. Važno je znati procjeniti koliko i koje dijelove trimati. Upravo zbog toga što iziskuje vještinu a i dosta fizičke aktivnosti prepustite taj dio njege groomerima. Prvo trimanje dobro je i preporučljivo napraviti već u dobi od 3-4 mjeseca.
Naranča se može iskoristiti na mnogo načina - u pekmezima, marmeladama, želeima, čajevima, sokovima, koncentratima, eteričnim uljima, kozmetici ili parfemima. Dobila sam domaće, netretirane naranče. Koricu sam naribala i spremila, a jedna je završila u ovom sočnom i aromatičnom kolaču u kombinaciji s mrkvom i lješnjacima.
Ovaj tradicionalni specijalitet rasprostranjen je u Hrvatskoj, Sloveniji i nekim dijelovima Mađarske, gdje se koristi kao baza za pripremu jela ili kao samostalan namaz. Ime "pešt" potječe od riječi povezane s drobljenjem ili gnječenjem sastojaka
Ovaj francuski specijalitet priprema se od choux tijesta, odnosno kuhanog tijesta od kojeg se rade profiteroli, princes krafne i ekleri, dok je craquelin prhko tijesto koje se dodaje prije pečenja. Tijekom pečenja popuca i zaslužan je za hrskavu notu. Danas malo tko ima volje i vremena pripremati ovaj desert, ali kad ga jednom isprobate, poželjet ćete ga raditi svaki tjedan!