- Pretjerano zakiseljene osobe djeluju kao bakterijsko-virusni rasadnik. One se razbolijevaju stalno. Stalno nešto „pokupe“. Rekao bih da nikada i nisu zdrave
Ovih dana svi kašlju i brišu nos. Povišena temperatura, ambulante vrlo posjećene, antibiotici izuzetno traženi. (Dobro, barem nas više ne plaše svinjskom gripom.) Jeste li se ikada zapitali koliko je okolina oboljelog zapravo ugrožena? Da li će svi iz uže okoline oboljeti? Kratko i jasno, NEĆE.
U neke možete i direktno kašljati, ali će svejedno ostati zdravi. No, pretjerano zakiseljene osobe djeluju kao BAKTERIJSKO-VIRUSNI RASADNIK. One se razbolijevaju stalno. Stalno nešto „pokupe“. Rekao bih da NIKADA I NISU ZDRAVE. U njima se stalno događaju loši procesi. Virusi, bakterije i gljivice mogu preživjeti samo u kiselom okruženju.
Sve, ili makar velika većina, bolesti imaju samo jedan uzrok – PREVELIKA KOLIČINA OTPADNIH KISELINA, KOJE NASTAJU U TKIVIMA. Vrlo jednostavno, taloženje tih kiselina odlučuje o zdravlju i bolesti. Sva hrana i kompletan duševni život utječu na stvaranje kiselog ili alkalnog okruženja. SVE KREIRAMO SAMI. A ishod može biti bitno različit. Reakcija, pri kojoj nastaju baze, je svaka kemijska promjena pri kojoj se TJELESNA ENERGIJA POVEĆAVA, A MOKRAĆA POSTANE ALKALNA. Reakcije s nastankom kiselina smanjuju energiju. Tada je i mokraća kisela.
Zakiseljeni organizam funkcionira kao i automobil s manjkom ulja. Problemi se povećavaju iz dana u dan. Otpadne kiseline napadaju zglobove, mišiće, tkiva i organe, što dovodi do manjih ili većih odstupanja u njihovom djelovanju. Prvi simptomi zakiseljenosti su: manjak energije, bolovi u mišićima, akne, vrtoglavica, zatvor ili proljev, blaga glavobolja, nepravilni otkucaji srca, obložen jezik, metalni okus u ustima i sl. Gutanje lijekova u takvim okolnostima obično dovodi do daljnjeg
POGORŠANJA STANJA. Novi simptomi se gomilaju iz dana u dan.
Jesu li to ZNAKOVI STAROSTI ili možda BAKTERIJAMA PRUŽATE SVAKODNEVNU GOZBU, A DA TOGA NISTE NI SVJESNI? Znate, kada ih prestanete hraniti, neće ih više ni biti. Bez obzira na teret godina. Zbog toga je izuzetno važno znati koja hrana stvara kiselo, a koja alkalno okruženje. O tome više sljedeći put
(photo by: evah smit)