Morskog psa može se pronaći u većini domaćih ribarnica po relativno pristupačnim cijenama te se i na našim prostorima već stoljećima priprema na razne ukusne načine

Dok neki ljudi ne vole vidjeti morskog psa ni na televiziji, drugi uživaju u ovoj morskoj poslastici.

Morski pas, kao izvor hrane, ima dugu povijest u mnogim kulturama širom svijeta.

U Kini, peraje morskih pasa su visoko cijenjene i tradicionalno se koriste za pripremu bogate juhe. Ona simbolizira visoki status i bogatstvo te se često poslužuje na svečanim prigodama poput vjenčanja. Na Islandu se hákarl, jelo od fermentiranog mesa morskog psa, smatra nacionalnom delicijom.
Morskog psa može se pronaći u većini domaćih ribarnica po relativno pristupačnim cijenama te se i na našim prostorima već stoljećima priprema na razne ukusne načine. Morski pas se uglavnom prodaje već očišćen, bez kože, narezan na filete ili odreske. Prilikom kupnje meso treba biti čvrsto na dodir i ne bi smjelo biti sluzavo. 
Meso morskog psa je bijelo, mekano i sočno, ali i dovoljno čvrsto da može podnijeti sve vrste termičke obrade. 

Neki tvrde kako je najsočniji kad ga se nekoliko sati ostavi u mlijeku kako bi se izgubili oštri mirisi, a meso omekšalo.
Morskog psa možete peći na tavi, u pećnici ili na žaru, pohati, kuhati u brudetu, pirjati u vinu.


SASTOJCI:

500 g morskog psa
1 piva
Mlijeko
200 g glatkog brašna
2 jaja
peršin list
sol
papar
ulje

PRIPREMA:

Morskog psa očistimo, operemo i odrežemo na približno jednake komade. Ostavimo ih u mlijeku preko noći ili na nekoliko sati.

U brašno dodamo žumanjke, sjeckani peršin i pive toliko da dobijemo smjesu gustu kao za palačinke. Bjelanjke istučemo u snijeg i umiješamo u smjesu s brašnom.

Ribu izvadimo iz mlijeka, posušimo i začinimo solju i paprom, uvaljamo najprije u brašno, a zatim u pivsko tijesto pa pržimo u dubokom ulju dok ne dobije lijepu zlatnu boju.