Zakon i Pravilnik o porezu na dohodak reguliraju porezno pitanje osobnog odbitka, a koji možemo opisati kao neoporezivi dio dohotka koji se poreznim obveznicima priznaje za svaki mjesec poreznog razdoblja i koji umanjuje iznos ostvarenog dohotka, a samim time i poreznu obvezu.

Iako je Zakonom osobni odbitak neobično definiran na iznos od 2.500 kn, propisani faktori osnovni osobni odbitak podižu na iznos od 3.800 kn, što se može i uvećati primjenom propisanih uvećavajućih faktora za uzdržavane članove uže obitelji i djecu te njihovu i vlastitu invalidnost.

Zakon definira i da se osobni odbitak tijekom godine može koristiti samo pri isplati dohotka od nesamostalnog rada – plaće – i to samo kod poslodavca kod kojega se nalazi radnikova porezna kartica (PK obrazac). Osobni odbitak se koristi za mjesec za koji se utvrđuje porez, odnosno za mjesec u kojemu se vrši isplata plaće te nije vezan za mjesec na koji se odnosi obračun plaće. Dakle, slučaju da Vam kasni plaća, pa se u jednom mjesecu vrši isplata plaća za više mjeseci, pri utvrđivanju predujma poreza na dohodak priznaje se samo jedan mjesečni osobni odbitak.

Sve promjene u svezi s uzdržavanim članovima, prebivalištem ili uobičajenim boravištem i slično, a što utječe na osobni odbitak, porezni obveznik je dužan prijaviti Poreznoj upravi u roku od 30 dana od nastanka promjene. Poslodavac promjene potvrđene PK obrascem primjenjuje pri sljedećoj isplati plaće.

Temeljno, radnik može imati samo jedan Obrazac PK, iz čega proizlazi da osobni odbitak može koristiti samo kod jednog poslodavca. No, posljednjim izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak, po prvi puta se omogućilo korištenje osobnog odbitka i za radnike koji istovremeno rade kod dva ili više poslodavaca. Takvi radnici mogu od Porezne uprave zatražiti raspodjelu osobnog odbitka prema poslodavcima te će im se na poreznoj kartici evidentirati omjer (postotak) raspodjele osobnog odbitka sukladno zahtjevu. Nakon evidentirane izmjene, Porezna uprava izdaje dva obrasca PK – jedan “originalni” te istovremeno i obrazac s oznakom “duplikat” i to ovisno o broju poslodavaca za koje se traži preraspodjela osobnog odbitka. U tom slučaju, svaki poslodavac za radnika može koristiti osobni odbitak do utvrđenog postotka, neovisno što u pojedinim mjesecima ostvareni dohodak može prelaziti taj iznos.

Isplatitelji kojima porezni obveznici dostave duplikat porezne kartice, u Obrazac IP upisuju identifikator 4, a u stupac 6 osobni odbitak prema podacima na poreznoj kartici ovisno o omjeru (postotku) raspodjele osobnog odbitka koji je iskazan na istoj.

Kada dođe do raskida radnog odnosa, poslodavac je obvezan PK obrazac dati radniku radi predaje novom poslodavcu. Stoga, kod isplate zadnje plaće ili dijela plaće, koja u pravilu slijedi nakon prestanka radnog odnosa i predaje porezne kartice radniku, poslodavac nije u mogućnosti za radnika koristiti osobni odbitak. No, i tu postoji iznimka, pa tako pri raskidu radnog odnosa, a na zahtjev radnika, poslodavac može zadržati obrazac sve dok ne isplati plaću, što znači da može koristiti osobni odbitak kod zadnje isplate plaće.