Na bolovanju sam već 10 mjeseci, papiri su mi poslani na vještačenje. Poslodavac zatvara firmu, radnike šalje na HZZ. Što će biti sada sa mnom?

 

Vaše pitanje uređeno je odredbama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju, a isti propisuje da u situaciji kada poslodavac zbog nelikvidnosti ne može isplatiti plaću, odnosno naknadu plaće za najmanje dva kalendarska mjeseca, naknadu plaće zbog privremene nesposobnosti za rad koja se naknada isplaćuje na teret sredstava HZZO-a, kao i u slučaju  kada poslodavac ne izvrši isplatu naknade plaće koja tereti sredstva HZZO-a, odnosno državnog proračuna u propisanom roku od 30 dana prema obračunu HZZO-a, isplatu će izvršiti HZZO neposredno osiguraniku. U slučaju stečajnog postupka ili nelikvidnosti, poslodavac je obvezan izvršiti obračun naknade plaće za osiguranika te potonji uz dokaz o pokrenutom stečajnom postupku ili nelikvidnosti i uz pisanu izjavu osiguranika o broju tekućeg račina na koji želi da mu se izvrši isplata, dostaviti HZZO-u radi isplate naknade plaće koja tereti sredstva obveznog zdravstvenog osiguranja.

Kod prestanka postojanja pravne osobe poslodavca osiguraniku za trajanja privremene nesposobnosti prestaje i radni odnos, pa mu naknada plaće pripada još najviše 30 dana računajući od dana prestanka radnog odnosa i to pod uvjetom da mu je izabrani doktor privremenu nesposobnost utvrdio najmanje osam dana prije dana prestanka radnog odnosa te da je u vrijeme prestanka radnog odnosa imao pravo na naknadu plaće sukladno Zakonu. Iznimno, pod predhodno navedenim uvjetima, osiguraniku kojem je za vrijeme privremene nesposobnosti koja je neposredna posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu, odnosno posljedica priznate ozljede na radu ili profesionalne bolesti prestao radni odnos, pripada pravo na naknadu plaće i nakon prestanka radnog odnosa, sve dok ponovno ne bude radno sposoban, odnosno dok mu nalazom i mišljenjem nadležnog tijela vještačenja mirovinskog osiguranja ne bude utvrđena invalidnost.

S obzirom na činjenicu prestanka radnog odnosa, svakako se u roku od 30 dana nakon prestanka istoga prijavite i nadležnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje radi reguliranja vaših prava i statusa nakon prestanka radnog odnosa.