10.08.2015.

Osnivanje j.d.o.o.-a za vrijeme roditeljskog dopusta

Piše: Zorana Mavričić-Korošec
Makora d.o.o.
www.makora.hr

Koristit ću roditeljski dopust do treće godine djetetova života (treće dijete je u pitanju). Mogu li otvoriti j.d.o.o kao odgovorna osoba? Do odlaska na porodiljni i potom na roditeljski dopust bila sam u stalnom radnom odnosu.


Poduzeće osniva osnivač te u tom postupku imenuje onoga tko će biti odgovorna osoba tog poduzeća.

Osnivač nema obveza prema fondovima mirovinskog i zdravstvenog osiguranja.

Onaj tko će biti imenovan kao odgovorna osoba treba osobno ispitati svoja prava i eventualne posljedice u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje vezano uz roditeljski dopust.

Međutim, s obzirom da osoba tijekom korištenja roditeljskog dopusta formalno nije zaposlena, mogla bi se kao član uprave zateći u problemima i biti obvezna plaćati doprinose na osnovicu koja je ravna iznosu prosječne plaće u RH. Budući se radi o finesi, svakako preporučam osobno provjeriti u HZMO. Druge zapreke nisu mi poznate. 
Podijeli

Ističemo kako su ovi savjeti samo informativne prirode, ograničeni načinom komunikacije, kao i prostorom koji nam je na raspolaganju za pružanje odgovora.

Neka od pitanja koja zaprimamo su posve konkretna, dok su druga općenita i paušalna, no i u jednom i u drugom slučaju nemoguće je u jednom odgovoru iscrpiti sve mogućnosti koje zakon i ostali propisi pružaju, osobito jer nemamo uvid u konkretnu dokumentaciju kojom podnositelji pitanja raspolažu. Za konkretne savjete koji će utjecati na Vaše odluke, predlažemo da se obratite izravno odvjetniku po svom izboru, pravniku, nadležnoj instituciji, sindikalnom pravniku ili sl.

Neki od odgovora u ovoj rubrici dani su još prije nekoliko godina, stoga postoji mogućnost da više nisu aktualni, s obzirom na izmjene zakona ili sudske prakse.

RI-TELEFAX d.o.o., Rijeka ne snosi posljedice za eventualne odluke korisnika koje bi slijedile iz upotrebe pravnih i drugih savjeta izloženih na burza.com.hr .