Osoba mlađa od petnaest godina ili osoba s petnaest i starija ali mlađa od osamnaest godina koja pohađa obvezno osnovno obrazovanje ne smije se zaposliti. Dijete ima pravo na izbor obrazovanja i zanimanja i pravo na zapošljavanje u skladu sa svojim sposobnostima i svojom dobrobiti.

Zakonski zastupnik može ovlastiti maloljetnika s petnaest i starijeg od petnaest godina za sklapanje određenog ugovora o radu, osim maloljetnika koji pohađa obvezno osnovno obrazovanje. Maloljetnik je poslovno sposoban za sklapanje i raskidanje toga ugovora te za poduzimanje svih pravnih radnji u vezi ispunjavanja prava i obveza iz toga ugovora ili u vezi s tim ugovorom (čl.20.st.1.Zakona o radu NN 93/14).

Maloljetnik koji pohađa obvezno osnovno obrazovanje ne smije se zaposliti bez obzira što je za to sposoban i bez obzira što ga na to ovlasti zakonski zastupnik. Dok pohađa obvezno osnovno obrazovanje maloljetnik nema poslovnu sposobnost za sklapanje ugovora. Za određene poslove treba imati odobrenje tijela nadležnog za poslove socijalne skrbi.

Zakonski zastupnik može povući ili ograničiti ovlaštenje ili u ime maloljetnika raskinuti radni odnos. Na temelju ovlasti iz Zakona o radu, ministar nadležan za rad donio je Pravilnik o poslovima na kojima se ne smije zaposliti maloljetnika NN 89/15. To su poslovi koji mogu ugroziti maloljetnikovu sigurnost, zdravlje, ćudoređe ili razvoj.

Poslovi su taksativno pobrojani (navedeni).

Zajedničko im je da je riječ o poslovima koji su prema propisima o zaštiti na radu utvrđeni kao poslovi s posebnim propisima utvrđeni kao osobito teški i za zdravlje štetni te se obavljaju u skraćenom radnom vremenu ili se vrijeme njihovog obavljanja računa kao staž s uvećanim trajanjem koji su objektivno iznad maloljetnikovih fizičkih ili psiholoških sposobnosti; štetni po drugim osnovama. U praksi se često o tome ne vodi računa pa su česte ozljede (nesreće) na radu, a posljedice su trajnije.

Tako to može biti izloženost ekstremnoj hladnoći ili toplini, a u građevinarstvu to su poslovi na kojima je maloljetnik izložen buci ili vibraciji štetnih po zdravlje.

Zabranjen je rad maloljetnika s eksplozivnim sredstvima. Zabranjen je njihov rad na klanju životinja u industrijskim razmjerima; rad s kemijskim agensima koje propis određuje i dr.

Ako maloljetnik, njegov roditelj, odnosno skrbnik, radničko vijeće ili sindikat posumnjaju da poslovi koje obavlja maloljetnik ugrožavaju njegovu sigurnost, zdravlje, ćudoređe ili razvoj, mogu zahtijevati od poslodavca da ovlašteni liječnik pregleda maloljetnika i ocijeniti opasnosti i štetnosti takvih poslova.

Povreda propisa o zapošljavanju maloljetnika okvalificirano je kao najteži prekršaj poslodavca, u čl.229.st.1.t.6.i 7) Zakona o radu, pa će se poslodavac pravna osoba kazniti novčanom kaznom od 61.000,00 do 100.000,00 kn, a poslodavac fizička osoba do deset tisuća kuna.