Općim poreznim zakonom u čl. 18. i 19. opisan je pojam porezno-dužničkog odnosa kao dijela porezno-pravnog odnosa u kojem sudionici ostvaruju svoja prava i obveze. Sudionici porezno-dužničkog odnosa su porezno tijelo, porezni obveznik i porezni jamac.

Porezno tijelo ostvaruje prava na naplatu poreza, kamata i novčanih kazni te novčanih činidbi po osnovi odgovornosti iz poreznog jamstva. Porezni obveznik ili osoba koja je preplatila porez ili od koje je bez pravne osnove porez naplaćen ostvaruje pravo na povrat preplaćenog poreza ili poreza plaćenog bez pravne osnove i kamate na porez koji je plaćen bez pravne osnove, a prema posebnom zahtjevu za povrat.

Za porezno tijelo prava nastaju datumom pravomoćnosti donesenog poreznog rješenja, a za poreznog obveznika od datuma kad je porezno tijelo primilo iznos preplaćenog poreza ili poreza koji je plaćen bez pravne osnove.

Prava iz porezno-dužničkog odnosa, kao što su pravo na povrat poreza, pravo na povrat iznosa koji je na ime poreza za poreznog obveznika platio porezni jamac i pravo na povrat kamata mogu se založiti i zaplijeniti. Ustupatelj ovakvog prava dužan je nadležnom poreznom tijelu dostaviti ugovor o ustupu u roku od tri dana od dana njegovog sklapanja. Takav ugovor o ustupu obvezujući je za porezno tijelo, osim ako se nad ustupateljem prava provodi ovrha. Prava i obveze iz porezno-dužničkog odnosa prestaju plaćanjem, ili ispunjenjem obveze prijebojem, otpisom, odnosno odricanjem od subjektivnog prava. Iz navedenog proizlazi da ustupatelj koji ima pravo na povrat više plaćenog poreza može sklopiti ugovor o ustupu ili ugovor o cesiji s nekom drugom pravnom ili fizičkom osobom, pri čemu je Porezna uprava u ulozi dužnika (cesusa). U konkretnom primjeru za sklopljeni ugovor o cesiji nije potreban pristanak Porezne uprave u ulozi dužnika (cesusa), već novog vjerovnika – cesionara.

Ugovor o ustupu mora biti sklopljen u pisanom obliku i u takvoj formi se i dostavlja nadležnoj ispostavi Porezne uprave. Uz navedeni ugovor ustupatelj je dužan dostaviti i dokaze o solventnosti i likvidnosti u poslovanju (obrasci SOL-2 ili Obrazac BON-2) pribavljene od poslovne banke ili FINA-e.

Za poreznu upravu neće biti obvezujuća provedba u slučaju kad ustupatelj potraživanja ima dospjelih, a neplaćenih poreza ili drugih javnih davanja prema evidenciji u Poreznoj upravi i ako se nad ustupateljem prava na povrat poreza provodi postupak ovrhe radi naplate poreznog duga. Porezna uprava dužna je donijeti rješenje o prihvaćanju ili odbacivanju ugovora o ustupu potraživanja u roku od 15 dana od dana zaprimanja, kako bi izbjegla zaračunavanje zateznih kamata.

Ako je primatelj ustupa porezni obveznik, službenici u Poreznoj upravi dužni su provjeriti ima li isti dospjelih, a neizmirenih obveza s osnova poreza i drugih javnih davanja. U slučaju da ima, neće se primarno izvršiti povrat, već će Porezna uprava izvršiti prijeboj sredstava, a tek ako preostala svota iz ustupa premašuje iznos obveza primatelja, ta će se sredstva doznačiti na njegov račun.