09.11.2006.
Pizza u kornetu
Pizza, jedno od najpopularnijih jela na svijetu, koja svoje podrijetlo vuče sa talijanskog poluotoka, dobila je svoju inačicu za 21. st. Opet u Italiji, jednom kuharu desio se genijalni trenutak inspiracije koji je urodio idejom koju neki nazivaju "iPodom u svijetu gastronomije". Rossano Boscolo ime je kuhara koji je 2002. izmislio novu formu za pizzu - pizzu u kornetu. Ideju je potom razvijao te je, na-kon dugotrajnih istra-živa-nja kako kulinarskih tako i na području sa-me tehnolo-gije koja se koristi u izradi takvih pizza, pokrenuo KonoPizzu, tvrtku u sklo-pu koje se ko-ncept pizze u kornetu širi Italijom i osta-tkom svijeta. Odmah nak-on osnutka tvrtke i njene prezentacije u Milanu 2003. godine, ideja je doživjela instant uspjeh, a tvrtka širi svoje poslovanje velikom brzinom.Sama ideja koliko zvuči jednostavno toliko je i revolucionarna. Naime, radi se o tome da se tijesto za pizzu oblikuje u kornet, puni se klasičnim sastojcima (mozzarella, gljive, šunka, masline, artičoke…) i potom se peče u specijalnim pećima. Pizza je pečena za samo 3 minute, i spremna je za konzumaciju. A upravo je razlika u načinu konzumacije ono revolucionarno u ovoj ideji. Oblik korneta omogućuje konzumentu da svoju pizzu jede bez pribora, u hodu, baš kao što bi jeo sendvič, hamburger ili neku drugu hranu iz porodice fast fooda. Dakle, pizza u kornetu je prvenstveno zamišljena kao hrana za "u hodu". Njen novitet nije u okusu, budući da se kao vrste pizze u kornetu pojavljuju identične vrste kao i kod običnih pizza (margherita, capricciosa, vegetarijanska i sl.), već u formi, kako naglašava i sam začetnik ideje Boscolo. KonoPizza širi svoje poslovanje svakim danom sve više, njihove se poslovnice mogu pronaći u velikom dijelu EU, ali i u Južnoj Americi, Aziji, Africi. Svoje pizze prodaju kako u samostalnim restoranima i kioscima, tako i u sklopu drugih kafića, trgovačkih centara i sl. Osim KonoPizze čiji je vlasnik i izmislio pizzu u kornetu, pizze u kornetu brzo su prisvojile i druge tvrtke poput Connize u Indiji i Crispy Cones u SAD-u.
Više o pizzi u kornetu: www.konopizza.com
Izdvojeni članci
Poduzetnik
Kako najbrže otvoriti obrt u Hrvatskoj?
Donosimo sve što trebate znati za uspješno otvaranje obrta, prema važećim hrvatskim zakonima i propisima
Poslovno savjetovanje
Što nam donosi umjetna inteligencija (AI)?
Što nam donosi AI i kakve promjene možemo očekivati u budućnosti?
Ulogirajte se u sustav e-Porezna, pozovite na ekran porezno-knjigovodstvenu karticu, na kojoj je popis javnih davanja koja ste uplatili. Ako odaberete stanje na zadnji dan ove godine, na ekranu ćete vidjeti zbrojene iznose koje ste uplatili ili trebali uplatiti