Imate li kakvu poslovnu ideju, a k tome se nalazite me­đu sretnicima koji su negdje već zaposleni, možda poželite ipak igrati na sigurno i isprobati ideju prije nego joj se posve predate.

Krenut ću od najjednostav­nijeg oblika poduzetništva u pogledu otvaranja i zatvaranja. Međutim, napominjem da za svaku poslovnu ideju i za sva­čije konkretne okolnosti i na­mjere taj jednostavni način ni­je uvijek i najbolji odabir.

Obrt možete registrirati kao zaposlena osoba. Doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje nećete plaćati mjesečno, nego po isteku poslovne godine i to ukupno 35% od utvrđenog dohotka u toj godini. Ovo, naravno, može biti iznos daleko veći od onoga što biste platili mjesečno, ali ne možete birati. Na to ne možete utjecati niti zapošljavanjem na nepuno ra­dno vrijeme. Čim ste u statusu zaposlenog, doprinose morate plaćati na ovaj način.

Ako zatražite paušalno opo­­rezivanje i pritom ispunjavate sve propisane uvjete, sve­ukupna svota doprinosa i po­reza neće prelaziti 6.500 kn go­dišnje.
Obrt može poslovati i na način da vi cijelo vrijeme ra­di­te kod svog poslodavca, a u nje­mu zapošljavate druge oso­be. Takva situacija može trajati ko­liko god želite, a nema niti og­ra­ničenja u broju zaposle­nih.

Zarada obrta je vaš novac, kako u doslovnom smislu u pogledu raspolaganja novcem, tako i u najširem shvaćanju, jer obrt je izjednačen sa fizičkom osobom koja ga je registrirala.
Međutim, godišnji porez ćete plaćati na dohodak koji pro­izađe kao zbroj svih vaših do­hodaka: od plaće, od djelatnosti, eventualno od nekog izna­jmljivanja, kapitala itd.
Što se tiče poreza na dodanu vrijednost i ostalih poreznih i parafiskalnih nameta status za­poslenosti nema utjecaja.

Ako poslovanje iz nekog razloga ‘preraste’ obrt, imajte na umu da se prijelaz u oblik poduzeća može obaviti samo kroz formalnu proceduru prijenosa gospodarske cjeline, uz prisustvo službenika porezne uprave. Jednostavniji je način, dakako, otvoriti poduzeće i početi od nekog trenutka po­slovati putem njega.

Zatvaranje obrta jednosta­vni je upravni postupak koji traje par dana i košta par stotina kuna.

Poduzeće (d.o.o. ili j.d.o.o.) također osnivate bez zapreke ukoliko ste zaposleni. Dapače, ako u njemu budete i direktor, nećete imati briga kakvih ima di­re­ktor koji nije nigdje za­poslen, u pogledu plaćanja do­prinosa. Ako izgubite status za­poslene osobe, odmah raz­mi­šljajte o rješavanju statusa u svojem poduzeću.

Poduzeće može u cijelom nizu slučajeva poslovati bez zaposlenih, a zapošljavati mo­že bez ograničenja. I sami ćete u jednom trenutku možda po­slati zaposlenik svojeg podu­zeća, jer činjenica da ste njegov osnivač nema radnopravnih učinaka, već samo vlasničkih.

Poduzeće je zasebni pravni entitet, potpuno odvojen od vas kao osobe osnivača i postojat će sve dok ga ne likvidirate.

Udio u poduzeću možete prepuštati i prodavati, što neće utjecati na status poduzeća.

Poreze i ostala davanja pla­ća poduzeće, a njegov direktor odgovara za to, isto kao što od­govara i za ostale radnje i oba­ve­ze poduzeća.

Nakon što poduzeće plati porez na dobit, osnivač može odlučiti isplatiti si dobit, u kojem slučaju plaća i porez na dohodak od kapitala od dodatnih 12%.

Taj dohodak od kapitala se vama, kao osnivaču, zbraja sa ostalim vašim dohocima (od plaće itd.) i utvrđuje se vaša godišnja porezna obveza.

Jednostavni d.o.o. se ni po čemu ne razlikuje od d.o.o. u pogledu ove današnje teme.

Ako ste u dilemi kroz koji oblik biti poduzetnik, posavjetujte se sa stručnom osobom, jer u svemu postoje nijanse, koje baš vama mogu biti zna­čajne.

Sretno!

Teme i pitanja slobodno predlažite na Facebook stranici Makora knjigovodstvo i poslovne usluge