- Koliko ćemo još biti na Vlasti, razgovaraju Most i HDZ u nekom skrivenom kutku.

- Ma ostanite, vidite kako nam je dobro krenulo, nervozne su stranke sateliti velike Domoljubne koalicije. Ako se dogodi raspad braka, oni će postati siročići, za koje više nikoga neće biti briga.

- Ostanite zajedno, sačuvajte brak, za dobrobit obitelji. Uplašeni su i svi oni ljudi koji su zasluženo dobili svoje nove funkcije u državnim poduzećima.

- Ostanite, nemojte se dijeliti, savjetuju i branitelji, koji su tek raspakirali svoj šator. Sigurno im nije u interesu prosvjedovati po ljetnim vrućinama.

- Nemojte ako volite Hrvatsku, preklinju i Hrvatski turistički djelatnici. Sigurno ne žele objašnjavati svojim gostima da upravo imamo krizu vlasti.

- Nemojte sada, nismo još spremni. Iznenađena je glavna oporbena stranka koja je upravo krenula u svoj preustroj. –Pa rekli ste da ćete vladati 4 godine. Upravo smo krenuli smjenjivati nepodobne. Ne možemo to preko noći. Ako sada dođu izbori, izgubit ćemo. Ostanite zajedno. Pomozite sebi. Pomozite nama. Pomozite Hrvatskoj.

I taman kada su, pod vapajima Hrvata, počeli razmišljati da zaborave na svoje trenutne sukobe i proguraju kroz ove nedaće, pojavili su se pravi bračni problemi. Supruga predsjednika najveće stranke je radila nešto što nije smjela. I sada su u ostatku Hrvatske ljuti. A pogotovo su ljuti u MOSTU. Jer je ovo savršena prigoda za njih. Sada bi se sav bijes javnosti, koji se nekako po inerciji istresao na njih, mogao preliti na njihovog bračnog druga. Nije ni čudo da će taj bijes potencirati i usmjeravati.

- Oni su krivi. Mi smo u braku bili pošteni i nismo s nikim koketirali. Prije braka smo malo flertovali, ali od dana kada smo se zavjetovali – mi smo lojalni. Ali ovo što se dogodilo sada...neka narod sudi.

Javljaju se glasovi za smjenu. Prvenstveno u vlasti. Ne može potpredsjednik vlade biti čovjek čija žena je na platnoj listi neprijatelja. U njegovoj stranci još uvijek šute. Ipak je on bio jedini kandidat za predsjednika. Tko će, ako neće on. Boljeg nemaju niti kao opciju. Ustvari, kao opciju nemaju nikoga drugoga. Može biti samo jedan. Ipak je to stranka koja je bila optužena kao zločinačka organizacija. Nije lako postati kandidat za predsjednika. Treba zadovoljiti neke uvjete. Dosljednost prije svega.