Kada već tu osobu plaćamo da obnaša funkciju predsjednika ili predsjednice i kada već plaćamo pretplatu za HTV, zašto jednostavno ne bi spojili te dvije stvari i napravili neprestani prijenos iz ureda poglavara države. Čak možemo i predložiti ime showa: Gledaj i plači.

 

Neko vrijeme građanima je borba za nevažnu plaćenu funkciju u državi odvlačila pažnju. Tko je što rekao kome. Tko je bio uvjerljiviji. Tko se izblamirao. Tko je bio uplašen. Tko je bio staložen...

Kandidate se pratilo kao što se prate stanari u Big Brother kući. Da ih je zatvoriti na neko vrijeme, otvorilo bi se i pitanje simpatija, možda i sexa. To bi vjerojatno pojačalo zanimanje građanstva za njihove sudbine. 

Kada već tu osobu plaćamo da obnaša funkciju predsjednika ili predsjednice i kada već plaćamo pretplatu za HTV, zašto jednostavno ne bi spojili te dvije stvari i napravili neprestani prijenos iz ureda poglavara države.  Dodana vrijednost: potpuna transparentnost. Svi koji ulaze i izlaze su viđeni. Svaki sastavak je javan. Točno vidimo na što odlazi svaka naša kuna. Čak možemo i predložiti ime showa: Gledaj i plači.

Savjetnici, službeni vozači, rasprave, čestitke praznika, lente, gosti, primanje, domjenci... A sve to, potpuno bez veze. Za ništa. Gleda j i plači.