Kada sam gledao westerne, uvijek mi je bilo zanimljivo kako su tamo kriminalci, kada je sve bilo izgubljeno, šmugnuli u Meksiko. I čim bi prešli imaginarnu liniju, bili su mirni. To je druga država

 

Čovjek znao da će dobiti zatvor pa pobjegao u Bosnu. I sad je tamo. Čeka pravomoćnu odluku. Ako se slučajno  ispostavi da je ipak nevin, onda će se vratiti.

Kada sam gledao westerne, uvijek mi je bilo zanimljivo kako su tamo kriminalci, kada je sve bilo izgubljeno, šmugnuli u Meksiko. I čim bi prešli imaginarnu liniju, bili su mirni. To je druga država i tamo ih više nitko nije mogao slijediti. NA toj liniji završava pravda i pravo. I počinje divlja sloboda. Kako se ispostavilo, i Hrvatski divlji zapad ima svoje Meksiko – Bosnu.

Naravno, da bi ste na vrijeme pobjegli, treba znate hoće li vas osuditi i na koju kaznu. Ali dobro, ako ste dobri sa predsjednicom države, to ne bi trebalo biti problem.

Ali, što raditi tamo na slobodi? Netko je napisao da je između nekoliko godina zatvorske kazne i ostatka života u Bosni, čovjek odabrao goru kaznu.

I što sada?

Ništa, počinje svjetsko nogometno prvenstvo. Igraju plavi protiv crvenih. Žuti protiv zelenih. Napucavaju loptu. Živciraju se. Slave. Ljuti su. Lupaju se nogama. Uklizavaju. Majstorije s loptom.

Naši protiv njihovih.

Pred televizijom su svi jednaki. Bez obzira na granice.