U svome laboratoriju, čarobnjak je držao neobične naprave:  ventilatore, električne grijalice, sjeckalice te drugu opremu kojoj se niti ime ne zna.


Prije nekoliko dana jav­nost je obaviještena o rezultatima spektakularne policij­ske akcije. 

Kako su nam prenijeli me­diji, u akciji nazvanoj "Is­cjelitelj", opatijska policija je nakon višemjesečnog prikupljanja informacija, u vrtu i kući 36-godišnjeg muškarca  pronašla plastenik za uzgoj marihuane, ilegalnu sušaru i destileriju za proizvodnju ulja od kanabisa te više od 22 kilograma osušene indijske konoplje i 11 stabljika u plasteniku. 

Načelnik Sektora krimi­nalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske pohvalio je djelovanje opa­tijske policije na suzbijanju ilegalne proizvodnje i trgo­vine marihuane. 

- Bravo dečki!
- Hvala šefe.
 
Narod je spontano počeo slaviti na ulicama. U državi je proglašen dan radosti. Na­kon „višemjesečnog prikup­ljanja informacija“ konačno je uhvaćen! Djeca mogu si­gurno hodati ulicama i ve­seliti se dje­čjim radostima. Stariji građani mirno uživati u starosti. A i srednjovječ­nima je laknulo.
 
Postoje pri­če da su čitavu noć prije uhićenja, od uz­buđenja mijaukale lokalne matuljske mačke. Osim cr­nih. One su već proživjele slična vremena i znaju da su sljedeće na udaru. Mijaukale su im njihove bake i prabake o vremenima kada su njihovi preci, zajedno sa ljudima, zbog takvih stvari gorjeli na velikim lomačama.  A mislili smo da su ta vremena prošla…

Nisu, dragi Vi. Kako su nas izvijestili iz policije, 36-godišnji muškarac u svom se vrtu i kući bavio - alternativ­nom medicinom. Zapljena mu je čitava oprema za mi­ješanje i proizvodnju tamne i guste tekućine neobičnih svojstava. U svome labora­toriju, čarobnjak je držao neobične naprave:  ventilato­re, električne grijalice, sjec­kalice te drugu opremu kojoj se niti ime ne zna. 

- Ta tamna tekućna, to je lijek, pravadao se uhićeni „al­ternativac“ dok su ga od­vodili pripadnici policije. 
- Da, da - znamo mi te „lijekove“. To smućuje ljud­ski um. Vi ste potpali pod đavolju vlast, okrenuli se  protiv crkve i zakona, te svojim čarolijama i nečas­nim radnjama sa Sotonom, kvarite vjernike i poštene građane.
- A da niti ne spomi­nje­mo čaranje s vremenskim ne­pogodama, jahanje na me­t­li i seksualno općenje sa đa­volom.
- Ma kakvo općenje sa đa­volom - to dokazano poma­že protiv mnogih bolesti.  
- Tako svi govore… Ova­ko ćemo mi, prijatelju. Mi ćemo sada tebe u postaju na ispitivanje. Bacimo te za­ve­zanog u bačvu. Ako po­to­neš, zna­čilo bi da si nevin. Ako isplivaš na površinu, zna­či da te đavo spasio, pa ideš u zatvor jer si kriv. 
- A suđenje? 
- To je suđenje. Prekršili ste zakone republike Hrvat­ske. A te zakone donijeli su Bog i Hrvati. 

Kako zadnje informacije govore, postoje naznake da će uhvaćeni Iscjelitelj, ukoliko uspije, otići u Ameriku i nastaviti sa mračnom praksom, jer tamo ova bez­božna i protuzakonita muć­kanja postaju legalna. Bog im dušu spasio.