Naši dovlače strane dužnosnike. Da bi valjda mi mislili kao su naši važni ako stranac kažu da su važni. A stranac je strancu, u povjerenju,u rekao da je Hrvatska sranje

 

Opet se zahuktavaju stranke. Bliže se izbori za nešto. Nešto što nama, građanima, opće nije bitno. Ali njima, očito je. Pa onda pokušavaju nama nametnuti i uvjeriti nas da je i nama bitno.

Izbori za europski parlament.

Nešto za što ljudi ne bi niti znali da političari nisu dobro plaćeni da tamo sjede. A kako oni ne znaju raditi ništa drugo nego sjediti po takvim foteljama, odlučili su promovirati.

Našim novcem, naravno.

Novcem koji su dobili za financiranje svojih stranaka.

I onda plaćaju plakate, televizijske reklame, oglase na Internetu. Glasaj sam mene jer sam dobar. Dovlače strane dužnosnike. Da bi valjda mi mislili kao su naši važni ako stranac kažu da su važni. A stranac je strancu, u povjerenju, rekao da je Hrvatska sranje. I da tamo ne ulaže svoj novac.

Pa je to procurilo. I sada će Austrija imati prijevremene izbore. Pa možda izabrati nekog diskretnijeg.

Mi o tome ne moramo brinuti. Diskrecija nije bitna. Sve se vidi. Ili procuri vrlo brzo. Vladajuća stranka prodaje nekog ušminkanog klinca. Novo lice.

A onda se ispostavilo da su tisuće novih lica otišle iz Hrvatske i da će onih registriranih za glasanje u dijaspori biti jako mnogo. Otišli su jer ih nije bilo briga što će ovdje biti. Nego ih je briga kako će oni živjeti. Jer Hrvatske nema bez Hrvata. Samo domoljubi to moraju shvatiti. Tj. domoljubi to shvaćaju. A lopove nije briga. Njih zanima kako pobijediti na izborima. Za nešto.