27.06.2019.

Kako postati predsjednik?

Piše: Filip Povrženić

Narod se uzvrpoljio. Svatko od kandidata nešto govori. Mediji prenose. Vruće je i nema zanimljivijih vijesti

 

Naši vrli sugrađani krenuli su isticati svoje kandidature za predsjednika republike Hrvatske. Funkcija je to bez ikakvih ovlasti, koja postoji valjda samo zato da troši naš novac.

No predsjednik  ili predsjednica imaju i nekakav medijski prostor,  a time i nekakav utjecaj na one jadne građane na koje predsjednik još može utjecati. Pa se onda kandidati bore da imaju taj utjecaj.  A nekako im ni moć nije mrska. Imaju nekakve savjetnike  pa neko osiguranje. Pa pričaju sa stranim izaslanicima. Ljube djecu. Sirotim ljudima valjda znače nešto u životu.

Pa se sad javio neki pjevač. I bivši premijer koji je iz politike izašao s argumentom da ide u privatni biznis zaraditi nešto. I sudac koji ustvari želi biti premijer. Sadašnja predsjednica mudro šuti. Valjda misli da je dan objave kandidature nekakva strategija.

Pa je svatko ispucao svoju strategiju. Narod se uzvrpoljio. Svatko od kandidata nešto govori. Mediji prenose. Vruće je i nema zanimljivijih vijesti.

Lutrija u kojoj svi Hrvati plaćaju jednom da živi kao kralj je počela.  Kada dođe vrijeme za glasanje pokušat će vas angažirati da glasate jer je demokracija bitna. A ljudi će glasati jer će u to vjerovati. I jer neće htjeti da im neka smiješna osoba bude na televiziji prije serije.

Podijeli