Do kada će to trajati? Koliko će to trajati? Hoće li to ikada prestati? Koliko je ozbiljno? Pogoršava li se situacija?

 

Karantena. Četrdeset dana te zatvorimo i ako si poslije toga i dalje zdrav, onda te pustimo na slobodu. Ali, ako si bolestan...onda si zarazan. A ako si zarazan...Onda si opasan. Ako si opasan. Onda ćemo te i dalje držati u karanteni. Do kada? Do kada ne ozdraviš. Ili do kada ne umreš.

Čitava Europa se bori protiv nevidljivog neprijatelja. Otkazuju se događanja. Otkazuju se putovanja. Otkazuju se druženja. Sportski događaju. Kulturne priredbe. Otkazuje se život.

Do kada će to trajati? Koliko će to trajati? Hoće li to ikada prestati? Koliko je ozbiljno? Pogoršava li se situacija? Ide li na bolje? Koja je šansa da ću umrijeti ako se razbolim? Koja je šansa da će umrijeti netko od mojih bližnjih? Koja je šansa da ću zaraziti nekoga? Koje je šansa da ću se ja razboljeti?

Trenutno je u Europi i svijetu otvoreno mnogo pitanja. Na koja se, kao prva linija obrane, postavlja karantena. Ili, u slučaju s migrantima, ograde. Ali, koliko se god mi gradili ili ograđivali, problemi su oko nas i morat ćemo se naučiti živjeti s njima. Planeta je okrugla i okreće se i svi smo na njoj zajedno.