Jedan od argumenata koji idu u prilog u ovoj sredini je da je čovjek završio 3 fakulteta. Pa? To ne znači da nije odgovoran za zločine. A što da nije završio nijedan? Primjerice, kao general Gotovina


Dakle, čovjeka proglase krivim za ratni zločin na Međunarodni sudu za ratne zločine. Ovaj kaže da nije kriv, popije otrov i ubije se.

Znači li to da nije kriv? Jer se ubio? Jer je rekao da nije kriv?

Ljudima koji su bili na komemoraciji u dvorani Vatroslava Lisinskog uvjereni su da znaju da on nije ratni zločinac. Cijeli svijet vjeruje sudu koji je dokaze pregledavao godinama. Njima je dovoljna riječ obrana. Čovjek je nevin dok se ne proglasi krivim. Je li onda kriv dok se ne proglasi nevinim?

Jedan od argumenata koji idu u prilog u ovoj sredini je da je čovjek završio 3 fakulteta. Pa? To ne znači da nije odgovoran za zločine. A što da nije završio nijedan? Primjerice, kao general Gotovina, koji nije završio nikakav fakultet. On je proglašen nevinim.

- Ja sam bio na komemoraciji jer mislim da je on ljudina.

- A ako si išao kao državni službenik nekome tko je osuđen, predstavljaš li državu?

- Ne, ja sam privatno išao.

- Ako privatno misliš da je ratni zločinac ljudina, možeš li i dalje biti Ministar? Možeš, na primjer, privatno i misliti da su neki ljudi niža ili viša rasa. Da su neki ljudine a neki nisu.

- Nemoj sad s tom filozofijom. Nije to isto.

I tako je ostatak hrvatske gledao kako ovi, u sigurnosti jedni drugih plješću i drže govore. I s razlogom se pitam gdje mi to živimo. A zaključak je da nakon ovoga može samo biti gore. Jer ovi ljudi, ohrabreni jedni drugima mogu početi otkrivati i neke svoje druge skrivene misli. Za koje misle da su također u redu.

Usprkos ostatku svijeta koji misli drugačije.