Tu i tamo sporadično neki ministar najavi kakvo poskupljenje, čisto da malo testiraju puls javnosti


Vrhunac je turističke sezone. Posve očekivano, Htvatsku je zahvatio val vrućina, bez trunke kapi kiše. To vrijeme će potrajati. Liječnici upozoravaju ljude da piju vodu i da budu u hladu. Ljudi ih slušaju i piju vodu. Sve je kako bi trebalo biti. Hrvatska je druga u svijetu u nogometu.

Dok su se Hrvati povukli u hladovinu i piju vodu, na ovorenom suncu su turisti koji su došli vidjeti ovu prelijepu zemlju. Oni moraju iskoristiti svaki treutak svog skupo plaćenog odmora. Stoga ih možemo vidjeti na plažama u podne, ili kako šeću i razgledavaju gradove u dva popodne. Njih, poput kobaca iz hlada vrebaju trgovci koji im nude vodu, sladoled i hladne lubenice.  Oni nešto moraju jesti, moraju negdje spavati i moraju nešto piti. Oni su naša zadnja nada za mirnu zimu. Što sada zaradimo na tim turistima, Hrvatska sprema za crne dane, za školstvo i zdravstvo i nove aute političara. Uprovo stoga i se i masovno šalju inspektori na more, kako nbi zaplašili naše poduzetnike koji bi u državnu blagajnu u trebali uplaćivali što više poreza. Ako sada ne, kada?

Političari koriste ovo vrijeme neaktivnosti kako bi podizali svoje rejtinge. Pa se pojavljuju samo na onim mjestima za koje znaju da će im donijeti političke bodove. Utakmice, komemoracije, otvaranja mostova. Sve drugo što bi moglo biti iole problematično se izbjegava, ako nije baš nužno. Tu i tamo sporadično neki ministar najavi kakvo poskupljenje, čisto da malo testiraju puls javnosti. A puls je usporen. No svejedno, lava koji spava ne treba dirati.  Uživajte u vrućini.