Puno je više onih koji su u politiku ušli da bi poboljšali svoju poziciju;  financijsku, društvenu... Najbrži način da se postane „gospodin“. Da te netko nešto pita. Da ti ime i slika budu u novinama.

 

Mediji već danima drmaju po jednom ministru hrvatske Vlade. Kopaju mu po zemljišnim knjigama i imovinskim karticama. Gledaju što iznajmljuje i po kojoj cijeni.  Ministar se brani. Kaže da mu podmeću.

Naravno da mu ne podmeću.

Ali, naravno da on ne smije ispasti kriv.

Svima je jasno da je iskoristio svoju poziciju kao načelnik neke općine. I da vjerojatno koristi svoju poziciju kao ovaj ministar. Ostalom, zato je vjerojatno i išao u politiku. I u stranku u kojoj se nalazi. Rijetki su oni koji su ušli da bi radili na povećavanju kvalitete općeg dobra.

Puno je više onih koji su u politiku ušli da bi poboljšali svoju poziciju;  financijsku, društvenu... Najbrži način da se postane „gospodin“. Da te netko nešto pita. Da ti ime i slika budu u novinama. Da tvoji iz mjesta budu ponosni što te znaju i da se hvale i prijete tobom.

Oporba, da bi bili oporba i drugačiji, mora tražiti smjenu tog ministra. Jer bi inače ispalo da ga podržavaju. A većina ih je na ljetovanju i to im teško pada... No politikom se treba baviti. Težak je to posao.

Premijer brani ministra jer ne bi bio dobar vođa. I nagovara ga da ovaj sam do ostavku. Jer onda je to moralno a Premijer se nije nikome zamjerio. 

Ovaj ne želi dati ostavku jer bi to bio njegov kraj i jer bi se iz Zagreba i odijela vratio nazad u svoju malu općinu.

Narod čeka da se raspletu ove igre moći. Znaju sve i jasno im je. Samo kada bi sve to bilo malo brže.