Vjerojatno je da će sadašnji živi mrtvaci ipak doživjeti neke znakovite promjene klime. Možda će htjeti požuriti sa svojim umiranjem

 

Nedavno objavljena vijest da će razina mora u svijetu rasti brže nego se to predviđalo. I da je veliki broj znanstvenika složan u tim predviđanjima. To je, naravno, pod uvjetom da stvari ostane kakve jesu. A sudeći po reakcijama koje je Greta Thunberg dobila u UN-u na sastanku svjetskih moćnika, stvari će ostati kakve jesu. A to znači 1 metar do 2100-te godine.

  • Ah, pa što to mene briga. Ja ću do tada već odavno biti mrtav.
  • I ja isto.

I zato su mladi posebno zainteresirani za sudbinu svijeta. Jer, postoji šansa da oni tada neće biti mrtvi. Ali bi mogli biti potopljeni.

Naravno, neće se razina dignuti za metar točno te godine. Ona će se dizati postepeno. Pa je vjerojatno da će sadašnji živi mrtvaci ipak doživjeti neke znakovite promjene. Možda će htjeti požuriti sa svojim umiranjem. I prije toga potrošiti zalihe kapitala.

Naravno, neće se samo podići razina mora. Neće nestati neke plaže ali će se pojaviti neke druge kojih metar više. Sve će se promijeniti. No, dok se stvari ne počnu događati, ostaje nam gledati kako Američki predsjednik ignorira djevojčicu.