Siromašna zemlja poput Hrvatske ne može si priuštiti kraljicu, kralja, prinčeve i njihove skandale, ali svakako možemo i mi imati svoje privremeno, demokratski izabrano plemstvo


Sunčani i topli dani usred zime. Ljudi više ne znaju što da očekuju. Da li da ukinem Energu za grijanje. Ovi nekoliko hladnih dana vjerojatno je moguće preživjeti i samo s nekom malom električnom grijalicom. Ali opet, nikad se ne zna.

Te probleme, kako uštedjeti na grijanju i potrošnji energije, sljedećih pet godina neće imati pobjednik predsjedničke lutrije. Glavni zgoditak je bi, prisjetimo se, boravak u predsjedničkoj vili, svi troškovi plaćeni. Savjetnici koji su ti ustvari prijatelji, također plaćeni. I putovanja u strane zemlje za dvije osobe, također plaćeno. Narod dobiva osobu koju mogu pratiti i nad čijim se gafovima i velikoj potrošnji mogu zgražavati sljedećih nekoliko godina. Zabavu dijelimo svi međusobno tako da trošak po osobi i ne ispadne nešto prevelik. Prošli put smo imali damu, a ovaj put su na svoje došle gospođe, koje će sljedećih godina uživati u naočitom vragolastom predsjedniku. Za tu ekipu svakako nema zime. 

Siromašna zemlja poput Hrvatske ne može si priuštiti kraljicu, kralja, prinčeve i njihove skandale, ali svakako možemo i mi imati svoje privremeno, demokratski izabrano plemstvo. Engleski monarsi, tj. njihovi preci, su do svojih titula došli osvajanjima, i spletkama, tako da je ovaj naš put daleko civiliziraniji.   Narod sam izabire koga će gledati. Jer mu je to očito potrebno.