08.05.2014.
Padaju zvijezde
- Jes vidija, smijenili ministra financija.
- Kako misliš „smijenili“. Nisu ga smijenili, nego ga je smijenio. O. Io.
- Tko ga je smijenio? Kakav io? Magarac?
- Nije magarac nego Premijer. On ga je smijenio.
- A što? Do jučer mu je bio dobar.
- Ma nije mu bio dobar. Samo ga je trpio.
- A zašto ga je trpio?
- Da vidi dal' će se ovaj sam popraviti.
- Znači, znao je da s njim nešto ne valja.
- Znao je. Al je bio strpljiv.
- I koliko je čekao?
- Dva mjeseca.
- Dva mjeseca!?
- Toliko se čeka u Vladi.
- Toliko te ne čekaju ni kad zakasniš s knjigom u knjižnicu.
- Ali naš premijer je strpljiv.
- A kako je došao do brojke od dva mjeseca? Jel' to propisano u kakvom pravilniku ili zakonu?
- Nije. To je slobodna procjena premijera.
- A zašto nije reagirao ranije, ako je već znao da je nešto sumnjivo.
- Nije jer nije. Šta sad propitkuješ. Ima se vremena. Kada već nemamo novaca, barem imamo vremena.
- Šta nije vrijeme novac?
- Nije, vrijeme je vrijeme. Novac je novac.
- A novi ministar financija, koji je do nedavno bio zamjenik, on je prije bio bankar?
- Bio bankar, kako kaže premijer. I to dobar bankar.
- Bankaru je vrijeme novac.
- Bankaru je. Premijeru nije.
- Onda se već u startu ne slažu ni premijer i novi ministar.
- Moguće. Ali to ćemo saznati tek kasnije. Minimalno za…
- Za dva mjeseca. To je vrijeme reakcije premijera. Pa i ameba brže reagira na podražaje.
- Amebi je teško. Sama je u surovom svijetu. Da je ameba premijer, i ona bi se mogla opustiti i reagirati sporije.
- Hoćeš reći da je premijer ameba?
- Ne, nikako, ameba je brža od premijera.
- I dobro. Sad imamo novog ministra financija. Hoće li nam biti bolje?
- Neće.
- Hoće li nam biti gore?
- Možda.
- Srećom stiže ljeto i toplo je i vedro je nebo.
- A kad je vedro, onda se bolje vide zvijezde koje padaju.
- Da, moglo bi ih biti mnogo ove godine.
Izdvojeni članci
Sezonska kuhinja
Salata s grillanim breskvama i burratom
Lagano, ukusno i hranjivo jelo za ove tople ljetne dane sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim. Slatkoća ovog voća savršeno se stapa s kremastom burratom
Sezonska kuhinja
Jastučići punjeni amulama
Plodovi amule poznati su pod različitim imenima poput divlja šljiva, ciborica, dženerika, arzelinka te brojnim drugim. Amula dozrijeva od srpnja do rujna. Zreli su plodovi slatko-kiselkasti i sočni
Sezonska kuhinja
Chutney od smokava
Chutney je pikantni slatko-kiseli umak od zrelog voća, povrća i začina koji oplemenjuje brojna jela