Ona prašta, ona je dobra, ona je nasmijana. Razumije ljude. Suosjeća. Ona zakonito pobija zakone. Ona je zakonito iznad zakona


Čovjeka koji je uzgajao nezakonitu biljku kako bi se liječio država je optužila na dvije godine zatvora. I sada je ta odluka jako blizu svog izvršenja.

Prvi apsurd kod svega toga je da je država zakonski zabranila uzgoje neke biljke. Država, da bude još luđe, koja je velikom većinom načinjena od vjernika. Koji vjeruju u svemogućeg Boga koji je stvorio svijet. Pa između ostalog i tu biljku.

I bez obzira što je biljku osmislio i u svijet stavio dragi, svemogući i sveznajući Bog, ljudi su ipak odlučili tu biljku zabraniti i tako se direktno uplesti u božje planove. Kako što je i sam Bog jednom rekao: Oče, oprosti im jer ne znaju što čine.

No, nije otac Bog jedini koji će oprostiti u ovoj priči...

Jedan se čovjek, potpuno nevino, odlučio uzgojiti Hrvatskoj mrsku biljku, i posadio sjeme u svoje dvorište. Naime, ulje dobiveno od te biljke pomagalo mu je kod simptoma njegove bolesti. Bilo mu je lakše živjeti u ovome svijetu koristeći biljku koju je Bog ovdje postavio. Možda i baš zbog toga.

No uhvatili su ga redarstvenici i priveli slijepoj pravdi. Koja ga je osudila na dvije godine zatvora. Jer je prekršio zakon. A zakon je u Hrvatskoj sve.

Iako su svi znali da je apsurdno, Hrvatska je zemlja u kojoj se zakoni poštuju i nema izmotavanja. No, postoji spas. Ako vam zakon i presuda ne idu u korist, postoji biće kojem se možete obratiti za pomoć. Njoj se ne molite kao Bogu, ali zato možete poslati urudžbiranu molbu.

Predsjednica.

Ona prašta, ona je dobra, ona je nasmijana. Razumije ljude. Suosjeća. Ona zakonito pobija zakone. Ona je zakonito iznad zakona. Sreća da ju imamo.