Kako se bliži kraj nogometne sezone u Hrvatskoj, tako i raste uzbuđenje Rijeke i Riječana. Klub koji, doduše, nije u vlasništvu Riječana, ali se zove po njihovom gradu, ima velike šanse da osvoji prvenstvo. To bi bila velika stvar za ovaj grad. Navijači tog kluba sve češće nas podsjećaju na tu činjenicu. Pa su, nedavno, po gradu postavili transparente.

Te je transparente uklonilo gradsko komunalno društvo. Znači, odnijeli su ih smetlari. Jer su radili svoj posao. To je tamo nepropisno stavljeno, i narušava grad, pa su odnijeli. I sve bi bilo u redu... da se ne bliže izbori.

Jer, odmah je reagirao gradonačelnik. Pa izjavio da se očito o nesporazumu, prerevnim komunalnim službama. I ispričao se jer da nije bilo zle namjere.

A glasnogovornica službe išla je čak i dalje: „...naši djelatnici sada pokušavaju pronaći uklonjene transparente. Jedan su pronašli, a ako preostala tri ne budu pronađena, pripadnicima Armade ćemo donirati materijale za izradu novih...“

Drugim riječima, sumanuto kopaju po smeću da nađu komad platna na kojemu je netko nešto napisao sprejem. Ispričavaju se jer su radili svoj posao.

“Prerevno” kako kaže gradonačelnik. Sad sam ja malo zbunjen. Znači li to da svatko može po gradu postavljati svoje transparente i da ih službe neće skidati? Može li stavljati i svoje plakate? I ako slučajno bace, vraćaju materijale? Čisto da znamo.

Eh, da, dodali su iz Čistoće da „...ni inače ne uklanja navijačke grafite posvećene HNK “Rijeci” i Armadi“

Čisto da znate što smijete pisati po zidovima, Dragi Vi. Ako napišete, „Dolje tirani“ ili „Samo ljubav“ ili „Živjela sloboda“, to će vam „prerevni“ djelatnici Čistoće odmah očistiti. Ali ako je vezano za nogomet, onda neće. To im je, očito u opisu posla. Vrijedi li to i za ostale sportove i navijače, ostaje za pitati. Naravno, to je sve samo do izbora.