U slučaju kada su Amerikanci gradili prvu atomsku bombu, vidjelo se kako se stvari mogu napraviti brzo ako iza njih stoji čitava država i gotovo neograničen novac

 

Po Europi se odgađaju velika događanja. Velika i malena. Turistički sajmovi. Automobilski sajmovi. Nogometne utakmice. Švicarci zabranili sve na čemu se predviđa više od 1.000 ljudi. Treba li se družiti ili ne? Naravno, gotovo svaki čelnik neće riskirati, i prije će zabraniti događanja, nego da se zbog njih dogodi nekakva masovna zaraza. Zbog koje bi taj vjerojatno ispao kriv, upravo zato što nije reagirao. A možda sve i ima smisla...?

Američki predsjednik Trump prije neki dan okupio je čelnike farmaceutskih kompanija kako bi im poručio da vodstvo stoji iza njih i uklanja im sve prepreke koje im se nalaze na putu pronalaska cjepiva. Ovi su se obvezali na potpunu predanost radu. Kada ih je upitao, kada bi mogli očekivati lijek ili cjepivo, odgovorili su, očekivano, da ne znaju.

U slučaju kada su Amerikanci gradili prvu atomsku bombu, vidjelo se kako se stvari mogu napraviti brzo ako iza njih stoji čitava država i gotovo neograničen novac. Pod vodstvom vrhunskih znanstvenika. No opet, ipak se ne može znati, koliko vremena... Znanstvenici su s razlogom oprezni. Kada ne znaju, ne znaju. Kažu, ako nađu, neće biti problema masovno ga proizvoditi, ali obećati datum, to je već problematično. Probijane rokova u ovakvo delikatnim situacijama je...rizično. Nije to gradnja ceste kroz centar grada ili slično.

Zaželimo im sreću.