Mali je trenirao vaterpolo pa je završio u službi za održavanje sportskih objekata. A mogao je i u vaterpolskom savezu. Ovaj drugi dobio mobitel i sve što ide uz to. Oni to zovu zbrinjavanje.


Nedavno su na suđenju Bandići iscurile snimke na kojima on i njegova ekipa sređuju poslove svojim prijateljima, rođacima...nebitno.

I tamo ovi bez ikakvih problema smišljaju nova radna mjesta: marketing, kadrovska ovo ono. Čovjek više-manje koga briga. Pa računaju koeficijente licitiraju plaće,urgiraju. Razbacuju se terminima, direkcijama, službama i sektorima. Ni oni sami ne znaju čemu što služi, ali eto, dobro zvuči. Narod ne propituje dalje.

Mali je trenirao vaterpolo pa je završio u službi za održavanje sportskih objekata. A mogao je i u vaterpolskom savezu. Ovaj drugi dobio mobitel i sve što ide uz to. Oni to zovu zbrinjavanje. Zbrinjavanje.

I sada, kada te ljude-  koji znaju da ne rade ništa bitno, i za to dobivaju plaću – kada te ljude smijeniš, što će oni? Kamo će?

I zato oni ne žele otići. Neće otići nikako. Bandić urla na svog podređenog, prijeti mu, a ovaj sve lijepo otrpi i ide dalje delat. Jer ako neće tu, gdje će. Tako i ostali. I normalno da će, kada dođu izbori, agitirati svom snagom da stvari ostanu upravo takve kakve jesu. Obećavati, zaklinjati se i raditi što god treba. Peticije, zakone, što god hoće građani, samo da ja ostanem u svom sektoru i da imam mobitel.

Ratnici koji bi život dali za gazdu, jer gazda je njihov život. Nisu građani. Nisu im građani dali posao. Gazda im je dao posao. Građani plaćaju. Ali oni su budale. Ne znaju razliku između sektora i službe.