Je li naš narod toliko glup pa ga neka imaginarna država treba štititi od njega samog? Je li naš narod hrpa povodljive djece?

 

Bio sam na putu posljednjih dva tjedna i do mene su stizale ograničene informacije. Sa naših portala čitao sam samo naslove da ostanem u kakvom-takvom toku s domovinom.

A naslovi koji su se uspjeli probijati do mene na drugom kraju svijeta svodili su se na svađanje u Saboru i bacanje neke makete aviona na pod. Ovaj mu donio neku maketu, onaj je ljutito bacio na pod.

I tako, ništa novo. U našem zastupničkom domu se svađaju s igračkama. To s avionima je očigledno propalo i prijeti nam velika opasnost da nam nebo bude nezaštićeno i da nas napadnu neprijatelji...odakle točno?

SA druge strane, bolnicama otpada žbuka, mladi iseljavaju i sve da se ne ponavljam.

Ovo nam je jedinstvena prilika da se taj novac preusmjeri negdje drugdje a da od aviona imamo te makete. Pa da ih damo djeci u bolnice da se igraju s njima. Ako ih prije toga ne porazbijaju saborski zastupnici.

Isto tako, izletio je i jedan zastupnik koji govori da je vitamin C lijek za sve, pa se narod uzbunio da ne smije tako dezinformirati narod. Jer, ipak je on na nekoj odgovornoj funkciji koja sa sobom povlači neku odgovornost. Zlobnici bi rekli da oni koji povjeruju tom saborskom zastupniku čine dobro djelo domovini ako slušaju njegove savjete. Je li naš narod toliko glup pa ga neka imaginarna država treba štititi od njega samog? Je li naš narod hrpa povodljive djece? Da li zbilja vjeruju da, ako im nešto kaže Saborski zastupnik, da to ima neku težinu. Saborski zastupnik može postati svatko. Nije potrebno neko znanje ili obrazovanje. Dosta je da za tebe glasa određeni broj ljudi. To te ne čini nikakvim stručnjakom. Znaju li to oni koji se plaše da saborski zastupnici previše ne utječu na narod. Koliko narod treba štititi od naroda i čovjeka od čovjeka?

Lijepo je biti kući.