Nesuđeni sudionici istrgli su ogradu ispred policijskog kordona i bacili je. Tolika je bila želja za punjenjem hrvatskog proračuna. Nećete nas zaustaviti. Kad je država ugrožena, mi ćemo uvijek biti spremni.


Državi manjka novaca. To je opće poznata činjenica. Bliži se ljeto i opet su nam sve oči uprte u turistički sektor. Na naše more. Nadamo se lijepom vremenu. Nadamo se da neće biti kiše kao prošlo ljeto. No, pro­blema sa novcima će biti.

Kako bi doskočili tom pro­b­lemu, udruge branitelja, policija i crkva, odlučili su pomoći.

Za naše drage turiste, jednom tjedno na Trgu svetog Mar­ka, održavati će se igrokaz. Te­ma prvog igrokaza bila je: Dr­žavni udar.

Nažalost, posjećenost je bila slaba jer je greškom policije bio zabranjen ulaz na samo pop­rište. Zbog toga je velik broj posjetitelja ostao zakinut za to jedinstveno iskustvo. Koliko su ljudi bili ogorčeni što nisu mo­gli prisustvovati predstavi, do­kazuje i činjenica da je jedan dio gledateljstva čak i silom po­kušao probiti barijere. Među ogor­čenima su se, vjerovali ili ne, nalazili i neki koji su trebali biti sudionici.

- Ma pustite me, ja sam trebao biti na prosvjedu!
- Ne možete, imamo nared­be.
- Ali počeli su bez mene, kas­nio mi je tramvaj. Ja trebam bi­ti ondje!
- Žao mi je, izgleda da ćete morati sačekati drugu priredbu.
- To više nije isto, ovo je premijera.
- Tako je, kako je.
- E, nije!

Nesuđeni sudionici istrgnu­li su ogradu ispred policijskog kordona i bacili je. Tolika je bi­la želja za punjenjem hrvat­s­kog proračuna. Nećete nas zaus­ta­viti. Kad je država ugro­žena, mi ćemo uvijek biti sprem­ni.

Crkvenjaci, koji se isto fi­nan­ciraju iz državnog prora­čuna, također su bili aktivni u igrokazu. Dobili su jednu glav­nu i nekoliko sporednih uloga. Svoje glumačke zadaće odradili su besprijekorno, kao što, uos­talom, to rade već dvije tisuće godina.

Iako je imala nekoliko po­četničkih boljki, za igrokaz na trgu ipak možemo reći da je bio uspješan. Kako bi se izbjegli dalj­nji problemi održan je sastanak koordinacije sa samim predsjednikom Vlade. Na nje­mu su otvorena i riješena neka pitanja, ali dogovor oko nastav­ka akcija i dalje je na snazi. Od hrvatskog naroda na svijetu nit­­ko veseliji nije.