Sada, kada se vlada konačno formirala, imamo prigodu uživati u njenim prvim koracima. A prvi koraci, kako to i priliči državama, svode se na poreznu reformu. Neke plaće će rasti malo više, a neke malo manje. Ono što je zajedničko je činjenica da će rasti. I činjenica da će rasti malo. Velika promjena, od čega država planira prikupiti dobar dio sredstava je povećanje PDV-a na ugostiteljstvo. Ta ista država ga je smanjila prije nekoliko godina. Pa su ljudi u zemlji malo zbunjeni. Što ovi zapravo hoće?

– To ti je žetva, kažem ti ja.

– Kako to misliš, kao u poljoprivredi?

– E, točno tako. Prvo preoreš, pognojiš i zasiješ. To je prva faza. Biljčicama sve treba biti lako. Da se ukorijene i da rastu.

– A biljčice, to su ugostitelji?

– Nego što da su ugostitelji. I onda ih lijepo zalijevaš i paziš i špricaš protiv korova i trudiš se da im se ništa ne dogodi. Da narastu velike i lijepe naše biljčice. I da donesu plodove.

– A plodovi, to je novac?

– Nego što bi drugo bilo. Novac, sve se radi zbog toga.

– I onda, kada počnu donositi plodove?

– E, onda ih ožežeš!!

– Kako to misliš?

– Ono, ubiješ boga u njima. Pobereš, u kombajn, osušiš, melješ, radiš razne proizvode. Od njih možeš, recimo, raditi plaće za saborske zastupnike, pa kupiti službeni auto.

– Možeš povećat penzije?

– I to možeš, da si osiguraš još više glasova za sljedeće izbore!

– Zar se sve to radi zbog toga?

– Pa, kad si jednom na vlasti, cilj ti je ostati na vlasti. A što misliš, zašto će smanjiti PDV na lijesove i urne?

– Smanjit će PDV na lijesove i urne?

– Nego što! Možda penzije i neće biti najveće, ali zato je jako povoljno umrijeti. Mislim da smišljaju i novi logo za kampanju.

– A da, novi?

– Hrvatska, živi skupo - umri jeftinije.