Zašto se uvijek i iznova plaća montiranje i razmontiranje kućica? Dovoz materijala? Ako stvari funkcioniraju, zašto ne funkcioniraju stalno? Kome odgovara da kućica nema?

 

Kućice na kojima se prodaju kobasice i druga hrana glavni su hit ove i prethodnih zima. Ugostitelji se trgaju da bi ih zakupili. A stanovnici gradova željni su tople i nezdrave hrane.

Jedna ugostiteljska branša koja očito generira poprilično novaca uspostavlja se svake godine u slično vrijeme.

Grad dobije zakupninu, ugostitelji stave svoju cijenu i pokupe zaradu a gosti dobije proizvod za kojim žude.

Niša je toliko profitabilna da se u Zagrebu oko koncesija na kućice upravo razvija prvorazredni skandal. Previše je novaca u igri da  Hrvatska korupcija ne bi tu stavila svoje prste.

Naravno, postavlja se pitanje, ako je sve to toliko dobro, zašto kućice nisu na trgovima zauvijek? Zašto se uvijek i iznova plaća montiranje i razmontiranje kućica? Dovoz materijala? Ako stvari funkcioniraju, zašto ne funkcioniraju stalno? Kome odgovara da kućica nema?

Ostalom, kome odgovara da nema ukrasa po gradu? Zašto uvijek i iznova plaćamo njihovo montiranje i razmontiranje. Tko želi neukrašen grad bez kućica? Hajdemo imati neprestano slavlje. Hajdemo živjeti u božićnoj bajci. Kroz te ukrase, gumene bombone, suhe smokve, kobasice i kuhano vino neka šeću predsjednički kandidati i obećavaju još više i još više. Što imamo za izgubiti?