„Hrvatska vojska uvijek odazove kad je našem narodu potrebna pomoć „, izjavio je ministar obrane republike Hrvatske. Kao da je Hrvatska vojska neka strana humanitarna organizacija


U Gorskom kotaru je palo puno snijega. Toliko da su u jednom trenutku zimske službe zatrebale pomoć. Nije da one to ne bi mogle riješiti, ali kada odjednom padne toliko snijega, popraćenog orkanskom burom, to je ipak izvanredna situacija.
Pa je stoga u pomoć priskočila vojska. Hrvatska vojska. Oni imaju svoje bagere i mehanizaciju i ljude i opremu za takve stvari, koje bi trebali koristiti za vrijeme rata. A kad je mir, što rade tada?


„Hrvatska vojska uvijek odazove kad je našem narodu potrebna pomoć „ rekao je ministar obrane gledajući bagere kako krče snijeg u Delnicama. Čistili su i oko Vukovara i u Našicama i u drugim mjestima.
„Hrvatska vojska uvijek odazove kad je našem narodu potrebna pomoć „, izjavio je mrtav hladan ministar obrane republike Hrvatske, u miru.
Kao da je Hrvatska vojska neka strana humanitarna organizacija. A sve te strojeve je kupio hrvatski narod. I plaće tim vojnicima daje hrvatski narod. A što bi drugo trebali napraviti nego pomagati tom narodu. Pa za to su i plaćeni i zato postoje. Koja je svrha vojske u miru? Da vježba za rat? Ili da svojom mehanizacijom i ljudima pomaže kada god se za to pokaže potreba? Vojni Helikopteri voze bolesnike i to je sasvim u redu.
Ne treba to posebni naglašavati. Kao da liječnici govore da su oni tu za svoj narod. Ili vozači hitne pomoći. Ili vatrogasci. Ili policija.

Naravno da su tu. Zato i postoje. To je njihova svrha i funkcija i hvala im na tome. Ali ne treba raditi nepotreban marketing.