Zadužite se, kako to i najbolje znate, dajte svima novac. Uostalom, ako na kraju sve i propadne, uvijek nam ostaje jocker. Čije se ime ne spominje uzalud.

 

 

Zajedno sa učiteljima štrajkaju i vjeroučitelji. Ne mole u crkvama da im Bog poveća koeficijent, nego štrajkaju pred svjetovnom vlašću da im se odobri povećanje plaće. Od poreza i nameta građanina. Svaki put kada su u pitanju neke konkretne stvari, onda Bog ide u drugi plan. Bog je tu samo kad nema drugog izlaza.  Ne razumijem, u čemu je problem?

Meni, da sam profesor, recimo, matematike ili kemije, ne bi bilo ugodno štrajkati za bolje školstvo zajedno sa nekim tko je u suglasju  je svijet star nekoliko tisuća godina. I da je žena nastala od Adamovog rebra.

No, u zemlji u kojoj su većina građana deklarirani kršćani, ne treba ni očekivati da je to nenormalno. To je normalno, dragi Vi. Prvo učite djecu malo o evoluciji i svemiru, onda na drugom satu o božanskom stvaranju svijeta. Onda malo logike pa malo gorući grm. Pa malo da Bog sve vidi i zna i da je pravedan i da će dobri biti nagrađeni, pa onda malo o ekonomiji i koeficijentima.

Ali to je posve nebitan problem. Mene čudi Vlada. Vlada ne želi povećati plaće tim ljudima. I jednima i drugima. Pa im nudi manje od onog što traže. To mi je nejasno. Pa bar njima nije nikakav problem zadužiti se, obećati ljudima i dati im plaće. Ako se desi raspad sustava, oni će dati otkaz i nitko neće biti kriv.  Oni se tu iživljavaju na djeci, roditeljima i gomilama nastavnika. Roditelji se snalaze kako znaju, djeca ne idu u školu, ljudi autobusima putuju na štrajkove, gube dane. Kao da je ovoj i bilo kojoj Vladi ikada bio problem zadužiti se. Zadužite se, kako to i najbolje znate, dajte svima novac. Uostalom, ako na kraju sve i propadne, uvijek nam ostaje jocker. Čije se ime ne spominje uzalud.