04.12.2014.
Zašto su baš sada pale?
Po našim medijima, tiskanim i elektronskim, već neko vrijeme traje kampanja upoznavanja građana da smo blizu pronalaska nafte.
Primjerice: “Hrvatska bi mogla biti mala Norveška, optimistično je zaključio ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirajući na istraživačkom brodu u Splitu završetak prikupljanja seizmičkih podataka 2D tehnikom u hrvatskom podmorju…” i dodaje: “Hrvatska ima rijetku perspektivu biti europska zemlja koja ima više plina i nafte nego što joj treba - rekao je Vrdoljak i naglasio kako je rano govoriti o količinama…”
Nedavno je i njegova kolegica, ravnateljica Agencije za ugljikovodike, o istraživanju Jadrana izjavila: „Zbog našeg podmorja možemo postati bogata država…“
I taman kada se malo poveseliš kako je napokon nešto krenulo na dobro, evo ti nesreće. Baš sam se želio zahvaliti dragom Bogu što nas je tu postavio, jer ipak voli samo nas i Arape, eto ti nove vijesti:
„Oštar pad cijena nafte izbrisao je prošloga tjedna desetke milijardi dolara tržišne vrijednosti naftnih kompanija…“
Da, dragi Vi, u prošlom tjednu cijene nafte pale su više od 10 posto, nastavljajući silaznim trendom koji traje već mjesecima.
Zašto baš sada? Zašto ne nakon 10 godina? Baš sada kada smo mi krenuli tražiti naftu. Nije li to dokaz da se cijeli svijet urotio protiv nas?
- Evo ih - Hrvati idu tražiti naftu.
- Brzo, srušimo cijene!
- Neće oni postat mala Norveška, mi smo Norveška.
- Ni mali Dubai.
- Ni mala Venezuela.
- Mogu samo bit i ostati – mala Hrvatska.
- A nemojte tako, što će Hrvati onda radit? Od čega će živjeti?
- Neka uzgajaju krumpire, što nas briga.
- Neka kopaju, ali čim počnu malo dublje, mi spuštamo cijenu.
- Znači, onda će Hrvatska postati mala Kina?
- Kako sad?
- Pa Kinezi proizvode najviše krumpira na svijetu.
- Ajd, neka im bude - mala Kina.
- Samo da se ne razmnože…
Izdvojeni članci
Sezonska kuhinja
Kuglof od jabuka i bundeve
Od ove dvije kraljice jeseni napravite sočni kuglof koji odlično paše uz ovo promjenjivo vrijeme vani
Sezonska kuhinja
Kolač od krušaka, čokolade i lješnjaka
Kruška je izvrstan izvor vitamina i minerala koji su ključni za zdravlje. Redovita konzumacija kruške može poboljšati probavu, smanjiti rizik od kroničnih bolesti i podržati zdravlje srca
Sezonska kuhinja
Chutney od smokava
Chutney je pikantni slatko-kiseli umak od zrelog voća, povrća i začina koji oplemenjuje brojna jela