Rowenta je nedavno na tržište izbacila proizvod namijenjen onima koji sami izrađuju svoju kozmetiku. Riječ je o kućanskom aparatu nazvanom Naturalis uz čiju se pomoć jednostavno kod kuće mogu pripremiti kreme, mlijeka za tijelo, maske za lice, balzami...


Prirodna kozmetika doživljava sve veći uzlet. Čak i veliki kozmetički brendovi lagano zaokreću u tom smjeru, što je očigledan pokazatelj da se tu nešto događa. Do promjene u trendu u kozmetici došlo je prije svega zbog sve veće zabrinutosti potrošača oko toga što se zapravo nalazi u proizvodima koje kupuju, a komercijalni kozmetički proizvodi su, po tom pitanju, zaista prava enigma. Na tom tragu pojavilo se dosta manjih proizvođača koji svoju kozmetiku proizvode isključivo od prirodnih sastojaka, a često rade i proizvode na individualnoj bazi, odnosno prilagođene određenom kupcu i njegovom tipu kože.

No, također je sve prisutniji i trend izrade vlastite kozmetike kod kuće jer, na taj način, potrošač može zaista biti siguran u ono što se nalazi u kozmetici koju koristi. Prateći taj trend, Rowenta je nedavno na tržište izbacila proizvod namijenjen upravo onima koji sami izrađuju svoju kozmetiku. Riječ je o kućanskom aparatu nazvanom Naturalis uz čiju se pomoć jednostavno kod kuće mogu pripremiti kreme, mlijeka za tijelo, maske za lice, balzami i dr.

Naturalis ima dva programa – za hladnu i toplu pripremu, ima i program za samočišćenje, a u paketu s aparatom dobivaju se i razne posudice za gotove pripravke, čašica i žličice za doziranje, vodič za korištenje s receptima, špatula te emulgator, konzervans i sredstvo za geliranje. Trenutno se Rowenta Naturalis može kupiti samo u Francuskoj, a cijena mu je 199 eura.


Više o ovoj ideji na: rowenta-naturalis.fr